Ministrul Szabo îi dă voie lui Frunzăverde să investească la Metalul!

Implicarea financiară a Consiliului Județean Caraș-Severin la gruparea din Valea Domanului a tot fost amânată din cauza legilor de neînțeles din România, care pun mari piedici performanțelor sportive. Acum însă se pune la punct și cadrul legal pentru investițiile din bani publici pentru susținerea sportului.

Mascații și procurorii au descins în mai multe primării și consilii județene care au finanțat activități sportive, astfel că șefii altor administrații au preferat să aștepte reglementarea foarte clară a unor astfel de investiții. Este și cazul lui Sorin Frunzăverde, care a anunțat în mai multe rânduri că administrația județeană are fonduri suficiente pentru a finanța Metalul Reșița, FC Caransebeș, Muncitorul Reșița, Banatul Caransebeș sau HC Adrian Petrea. Pentru ca sportul românesc să nu moară pur și simplu, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a susținut modificarea legii Educației Fizice și Sportului – 69/2000 în sensul elaborării unui cadru legislativ pentru a permite autorităților locale să sprijine sportul de performanță. ,,Reforma pe care am început-o are implicații în toate aspectele fenomenului sportiv românesc, iar o componentă majoră a acestei reforme este îmbunătățirea legislativă. O altă componentă importantă a reformei în sport este crearea bazei juridice prin care să putem implica autoritățile locale în sprijinirea financiară a activităților sportive de performanță. Le mulțumesc primului-ministru și colegilor din Cabinet pentru deschiderea și susținerea cu care au întâmpinat fiecare propunere venită din zona sportului”, a declarat ministrul.

Vestea a fost primită cu bucurie și de patronul Metalului, Cătălin Rufă. „Domnul preşedinte Frunzăverde mi-a spus foarte clar că vrea să ajute echipa şi ştiu foarte clar că îşi doreşte promovarea. Probabil că în maximum câteva luni Consiliul Judeţean va fi alături de noi. Eu am tot spus că lucrurile se vor aşeza, că va fi tot mai bine în Valea Domanului. Am reuşit să rezolvăm şi transferul lui Dandea, are deja drept de joc, poate evolua la Satu Mare, săptămâna viitoare se va rezolva şi cu Hlinca. Singurul jucător pe care l-am adus şi cu care sunt probleme e Bălan. El e jucătorul echipei lui Mititelu şi e foarte complicată situaţia. Toţi jucătorii care sunt sub contract cu Mititelu sunt în aceeaşi situaţie”, a declarat Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.

Comments

 1. suporter Resita says:

  DOMNULE SORIN FV. A VENIT SI VREMEA DUMNEAVOASTRA SA NE AJUTATI. S-A CREAT CADRUL FOARTE LEGAL SI VA RUGAM SA AJUTATI ECHIPELE CARE AU STRINGENTA NEVOIE DE AJUTOR ACUM SI NU MAINE SAU IERI.CU CAT VA VETI DA CONSIMTAMANTUL MAI RAPID SA AJUTATI ECHIPELE CARE AU MARE NEVOIE DE AJUTOR ,CU ATAT ROADELE SE POT VEDEA CHIAR DIN ACEST SEZON .ASTEPTAM CU MARE NERABDARE SA AJUTATI ECHIPELE PE CARE LE-ATI NOMINALIZAT CA VOR FI AJUTATE!!!!!!!

 2. suporter says:

  vrajeli de doi lei

 3. Kati says:

  “Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a sustinut modificarea legii Educatiei Fizice si Sportului – 69/2000 in sensul elaborarii unui cadru legislativ pentru a permite autoritatilor LOCALE sa sprijine sportul de performanta, potrivit unui comunicat MTS. Frunzaverde este autoritate JUDETEANA!!!!!!!!

 4. av.poporului VICTOR CIORBEA says:

  KATI LA MULTI ANI! de 444 de mii de mucenici sa ai parte azi! citeste legea 2015 din 2001 despre cine reprezinta autoritatile locale intrun judet. vei constata ca te afli intro eroare prin ce spui ca autoritatea judeteana nu este coautoritate locala .

 5. av.poporului VICTOR CIORBEA says:

  scuze!legea 215/2001

 6. Kati says:

  Corect! “Art.3 (2) Acest drept se exercită de consiliile locale şi primari, precum şi de consiliile judeţene, autorităţi ale administraţiei publice locale alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.” Mea culpa!”