Ministrul Sănătății: Și în momentul de față transferăm „mari arși” din toată țara, la Timișoara

alexandru rafila, ministrul sanatatii, despre lucrarile la centrul de mari arsi din timisoara
untitled design set 970x90 px

Alexandru Rafila a declarat că din cele trei centre pentru mari arși care se construiesc în țară, cel de la Timișoara e cel mai avansat. 

Ministrul Sănătății a vizitat, vineri, șantierul de la Centrul de Mari Arși care se construiește la Timișoara lângă Spitalul Județean. Centrul ar trebui să fie dat în folosință la jumătatea anului viitor.

„Timișoara, ca zonă de competență profesională are nevoie de sprijin pentru dezvoltare. În afară de investițiile directe de la Ministerul Sănătății, circa 2 miliarde de lei reprezintă programele cu finanțare internațională, cea mai mare parte din PNRR. Centrul de Mari Arși de la Timișoara este cel mai avansat din cele trei pe care le realizăm. Am fost și acolo la șantier, lucrările avansează cu repeziciune și aș vrea ca cel puțin până la sfârșitul acestui an clădirea să fie terminată și de la jumătatea anului viitor să fie funcțională, dotată, să poată să primească copiii și adulții care au astfel de probleme de sănătate. Lucrăm împreună ca să avem acest sistem integrat de asistență medicală pentru pacienții mari arși.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Potrivit lui Rafila, prin noile clădiri care se ridică în vecinătatea Spitalului Județean, acesta va căpăta  funcțiuni de spital regional: „Transformarea Spitalului Județean din Timișoara într-un spital cu funcțiuni de spital regional prin faptul că investițiile care se desfășoară acolo vor permite tratarea oricăror tipuri de patologii pentru pacienții din toată regiunea, din tot Banatul, și nu numai. Și în momentul de față, spre exemplu, transferăm mari arși la Timișoara din toată țara.”

publicitate ziar expresb 1000x100

Centrul de Mari Arși din Timișoara va avea cinci etaje, cu 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 12 paturi pentru Mari Arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, o secție ATI cu 27 de paturi și un bloc operator cu 25 de săli, spații conexe și heliport. Investiția, derulată de Ministerul Sănătății, este de 66 de milioane de euro, bani asigurați printr-un acord de împrumut dintre guvern și Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare.

În privința centrelor de mari arși care se construiesc în țară, la cel de la București s-a început realizarea fundației, iar la Târgu Mureș, constructorii au început amenajarea terenului și pregătirea turnării fundației. Spitalele sunt în grafic. Rafila spune că toate ar trebui inaugurate peste doi ani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/