Ministrul Rafila, surprins că noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara stă la 95% de 4 ani

noul corp de cladire al spitalului de copii din timisoara (1)
untitled design set 970x90 px

Aflat la Timișoara, în campanie electorală, Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătății se va ocupa de dotarea cu aparatură medicală a noului corp de clădire de la Spitalul de Copii din Timișoara. Imobilul, a cărui construcție a început acum 10 ani, nu e nici acum gata.  

Alexandru Rafila și-a argumentat vizita la Spitalul de Copii din Timișoara prin faptul că a vrut să afle de ce șantierul de la Spitalul de Copii din Timișoara nu e încă gata.

„Spitalul este finalizat în proporție de 95% de câțiva ani și sunt oarecum surprins că el nu a fost finalizat, înțeleg că urmează acum, înainte de alegeri, realizarea recepției acestui spital. Noi o să ajutăm cât putem, urmează o etapă în care împrumutul de la Banca Europeană de Investiții va face eligibile numeroase spitale din România, dar în mod evident, spitalele care acordă asistență medicală copiilor vor fi prioritizate, iar dotarea acestui spital, care estimăm că este în jur de 100 de milioane de lei, ar putea să fie realizată din acest împrumut. Cât ține de noi vom sprijini acest proiect”, a declarat vineri, la Timișoara, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

ministrul sanatatii alexandru rafila in vizita la timisoara

Rafila a afirmat că nu a avut până acum nicio discuție cu autoritățile locale pe această temă. Spitalul de Copii este în administrarea Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Heliport la Spitalul de Copii din Timișoara de 1 milion de euro

„Aștept ca după patru ani, primăria să sprijine finalizarea lucrărilor, cred că nu necesită mai mult de 1 milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări și spitalul să devină eligibil pentru a aplica la un proiect care se referă la dotare și la construcția unui heliport. (…) Cred că responsabilitatea pe care o avem, fie ca administratori, dacă discutăm de ministere, fie ca reprezentanți în Parlamentul României, este în interesul comunităților locale și cred că ar trebui exersat de toată lumea, indiferent de partidul politic din care face parte.”, a mai spus Rafila.

Primăria Timișoara a anunțat, totodată, vineri dimineață, că în această perioadă monitorizează probele pe care constructorul le face la toate instalațiile noului corp de clădire, ca să se asigure că sunt respectate standardele în vigoare. După acest pas poate fi făcută și recepția clădirii.

noul corp de cladire al spitalului de copii din timisoara (2)

noul corp de cladire al spitalului de copii din timisoara (3)

noul corp de cladire al spitalului de copii din timisoara (4)

Anul acesta sunt exact 10 ani de când au început lucrările de construcție la noua clădire (corpul B) a Spitalului de Copii. Clădirea, cu demisol, parter și șase etaje, era prevăzută să coste peste zece de milioane de euro și trebuia să fie gata în 2016. În 2020, clădirea era la un stadiu de realizare de 95%. Aici ar urma să fie mutate urgențele spitalului, policlinica, laboratoarele de analize, radiologia, chirurgia pediatrică, terapia intensivă, ortopedia și secția de prematuri. Spitalul va avea saloane pentru copii și mame, dar și săli de curs pentru studenți.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/