Ministrul Gabriela Szabo trimite la Reşița câțiva saci cu zgură! „Nu putem mai mult!”

Marius Cocioran şi-a câştigat deja locul pe tabloul atleţilor care vor alerga la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. A făcut-o şi la Londra, chiar dacă Reşiţa are o ruşine de teren de atletism. Şi va avea în continuare!

Ministrul Tineretului şi Sportului, fosta mare atletă, campioană olimpică, Gabriela Szabo, vizitează în aceste zile municipiul Reşiţa, ocazie cu care a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Caraş-Severin, la care au mai participat deputaţii Ion Mocioalcă şi Ioan Benga, primarul Mihai Stepanescu şi Cătălin Hogea, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret. Faţă de miniştrii Guvernului Ponta care au vizitat Reşiţa în ultimii ani şi care acum sunt cu cătuşe la mâini, în arest la domiciliu, urmăriţi penal sau chiar condamnaţi, Szabo a dat dovadă de sinceritate şi nu a promis mai nimic sportului cărăşean. Singurele certitudini: câţiva saci de zgură şi un microbuz!

„Ne menţinem promisiunile pe care le-am făcut de a aduce miniştri, personalităţi din Guvernul Ponta, la Reşiţa. Fie că rezolvăm sau fie că nu rezolvăm anumite probleme, datoria noastră este să ne facem cunoscute dorinţele la Bucureşti. E o mare bucurie să o avem oaspete pe una din cele mai mari sportive ale României, care a devenit şi om politic, cu mare credibilitate. Aţi văzut ultimele sondaje! Gabriela Szabo are 91 la sută încredere! Un pic cam mult pentru un om politic, dar nu este meritul nostru, este al ei, pentru că a ştiut să fie foarte aproape de inimile românilor”, a spus Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin, înainte să fie prezentate „marile” investiţii de care se va bucura sportul cărăşean.

„Ministerul Tineretului şi Sportului şi Guvernul au antamat aducerea unei piste sintetice pentru CSM Reşiţa”, a anunţat apoi liderul social-democrat. La această pistă, care ulterior am aflat că nu e sintetică, ci tot cu zgură, se adaugă un microbuz. Primarul Stepanescu, foarte preocupat de fenomenul sportiv şi cu numeroase proiecte de relansare iniţiate şi chiar puse în practică, vrea neapărat ca stadionul de atletism din Govândari să ajungă în administrarea municipalităţii, fiind convins că ministerul condus de Gabriela Szabo nu are atâţia bani sau soluţii. „Ne-am văzut la Bucureşti acum două luni şi i-am adus la cunoştinţă doamnei ministru câteva proiecte pe care noi le-am întocmit. E vorba de acel studiu de fezabilitate vizând modernizarea şi extinderea Stadionului „Mircea Chivu”, a bazinului de înot din Luncă, o anexă la bazinul din Govândari. Bineînţeles că am discutat cu doamna ministru şi cu preşedintele Federaţiei Române de Atletism pentru a prelua zone sau suprafeţe de la CSM, e vorba şi de acel patinoar, sau chiar stadionul de atletism, unde noi am dus curent, ne-am adus aportul pentru o oarecare modernizare. Mă bucur că doamna ministru a dat curs, că a găsit soluţii pentru pistă. Vor exista posibilităţi multiple dacă l-am prelua noi, mă gândesc la proiecte transfrontaliere. Stadionul nu e al primăriei acum, e al CSM-ului”, a declarat edilul-şef.

Ministrul Tineretului şi Sportului nu a reuşit să-i impulsioneze cu nimic pe sportivii reşiţeni, ba dimpotrivă. „Sunt un om de cuvânt, tot ceea ce promit încerc să pun în aplicare, mă feresc să promit, întâi încerc să realizez ceva şi apoi să mă laud. Ministerul nu e unul bogat, nu sunt foarte mulţi bani pentru reabilitarea şi modernizarea bazelor sportive. De aceea, sunt unul din miniştrii care insistă pe descentralizare. Insist pe descentralizare, ca bazele sportive să meargă la administraţiile locale”, a explicat Gabriela Szabo. Mizând pe sinceritatea ministrului, am întrebat, punctual, dacă stadionul de atletism din Govândari nu merită sau dacă pentru el nu se poate face mai mult decât să trimită nişte saci cu zgură. Răspunsul ministrului, cu siguranţă, toarnă plumb în picioarele atleţilor cărăşeni, mulţi dintre ei campioni naţionali, cu medalii balcanice sau europene şi cu participări la Jocurile Olimpice: „În acest moment, nu! Şi sunt foarte sinceră când spun asta!”

Comments

 1. Gigel says:

  Nu i-a arătat nimeni că noi avem aici munţi de zgură? Şi îi putem da destulă zgură cât să îngroape complet atât Casa Popoului cât şi Catedrala Prostirii Neamului.

 2. Trecutprinviate says:

  NE LUPTAM INTRE NOI , NE PROMOVAV ALTERNATIV LA CONDUCERE PERIOADA IN CARE NE AJUTAM ADVERSARII SA PROSPERE . ADEVARUL ADEVARAT ESTE CA LUCRURI APRECIATE LA NOI S-AU REALIZAT CIND PUPAM TRICOLORUL PE ASCUNS . DOAMNE FERESTE . OAMENII ADEVARATI NU SINT PRINTRE FOSTI SAU ACTUALI CONDUCATORI DECIT IN PROCENT MINORITAR SI NU SINT AGREATI DE ,, ADEVARATII POLITICENI “. SPUNEA CRISTIAN TUDOR POPESCU SA NU AJUNGA MASELE SA DOREASCA BINELE OFERIT DE DOMINATII STRAINE .

 3. Nelu says:

  Ar trebui sa va fie rusine pentru comentariile facute, habar nu aveti ce iseamna o pista de atletism si conditiile de realizare, ar trebui sa va dati seama dupa culoare daca altceva nu stiti. Dar oricum nu acest subiect va intereseaza ci doar PRIMARUL, si nici ce incearca sa faca. Aveti frustrari personale, iar administratorului site-ului ar trebui sa-i FIE RUSINE ca permite aceste mizerii. Asta arata un singur lucru, mediul josnic de unde provii anonimule, lipsa de educatie si de cei 7 ani de acasa. Stai linistit oamenii seriosi nu dau nici macar doi bani pe astfel de opinii.

 4. Maxi says:

  Da domnule Nelu aveti dreptate dar vom vedea in curand ce parere o sa aveti cand primarul Stepanescu va merge dupa hotul de Fheorghioni e prea mult deja atata hotit si spaga ajunge

 5. cititor says:

  Au inceput sa lase pupincuristii de prin Primarie comentarii..

 6. dragos says:

  Toti care au alta opinie sunt pupincuristi, poate ati uitat rezultatul alegerilor si jigniti prea multe persoane. Nu fiti atat de siguri cand catalogati pe toata lumea ca s-ar putea sa gresiti. Fiecare pasare pe limba ei piere…

 7. Alex says:

  Ce a ajuns Resita incat are nevoie de cativa saci de zgura!

 8. Norbert says:

  Din pacate stadionul din Govandari arata destul de rau, avem noroc ca avem sportivi talentati care au reusit sa faca performanta si in conditii grele. Pentru a reabilita pista de atletism necesita o investitie foarte mare, nu se face cu 2 lei. Poate ca daca ar apartine de primarie s-ar putea reabilita printr-un proiect. Cred ca ar fi o varianta buna. Despre comentariile rautacioase la adresa primarului… este clar, cel putin pentru mine. A inceput campania pentru ca ceea ce ati scris nu are nici o legatura cu subiectul,este la mintea cocosului.

 9. Petru says:

  Nu cred ca pe zgura de la fostul Combinat Siderurgic se poate face atletism… e greu cu limba romana, tot zgura se numeste si materialul de pe pista de atletism dar nu cred ca provine din furnal…

 10. cred ca va abateti de la tema supusa discutiei si eu cred ca in realitate nu va intereseaza investitiile intr-o baza sportiva din Resita ci scopul este cel deja mentionat acela de al jigni pe primar. Pana la proba contrarie a castigat zdrobitor Resita si daca isi mai propune un mandat il va avea nu va iluzionati CJ Cs de la anul isi schimba Stapanul Alatoiahul Imparatul sau cum l-o mai chema./ Sa va pregatiti Baieti jumate din Voi ramaneti pe func’ii din cei pe care va lasa liberi. asa teama va este de stepanescu . Inseamna ca chear aveti de ce va teme.Curaj gaina ca te tai…