Ministrul Cîmpeanu bate câmpii! Universități pentru bogați și universități pentru săraci!

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Corupția aproape generalizată de la „Eftimie Murgu” a generat reacții și comentarii, pertinente, mai puțin pertinente sau total aiurea și foarte departe de adevăr.

 

Din nefericire și îngrijorător pentru învățământul românesc, un comentariu de neînțeles vizavi de ceea ce se întâmplă în universități de genul celei de la Reșița a avut chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Domnul ministru mi-a spus că nu e de acord cu desființarea universităților în condițiile în care există zone, regiuni sărace, unde părinții nu au posibilitatea să-și întrețină copiii la școală”, a povestit fostul rector UEM, Ion Vela, după întrevederea din capitală cu ministrul Cîmpeanu. Stenogramele interceptărilor făcute de DGA în universitatea reșițeană și denunțurile unora dintre profesori și studenți demonstrează, fără niciun fel de dubiu, că la „Eftimie Murgu” totul este de vânzare și că multă lume s-a îmbogățit din acest sistem educațional corupt. Examene, colocvii, lucrări de licență, de disertație, absențe motivate, aproape orice! Toate pe bani sau prestații sexuale! În condițiile în care cei mai mulți dintre studenți plătesc pentru promovarea unui examen sau pentru a-și cumpăra o lucrare gata redactată, atunci se mai poate vorbi despre „Eftimie Murgu”  ca despre o universitate pentru săraci?! Dacă ar fi vorba de săraci, probabil că ar sta cu toții cu burta pe carte și nu ar oferi nimeni cu atâta lejeritate milioane pentru un examen!

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Ion Vela a adus și el în discuție un aspect interesant, care dă naștere unei alte întrebări. „Efectul ăsta de corupție a fost pozitiv, presa scrie că numărul de candidați înscriși în prima zi de admitere a fost mai mare anul ăsta. Corupția nu a îndepărtat candidații, ci a adus mai mulți decât anul trecut”, a afirmat Vela. Dacă e așa, e foarte grav. Oare nu cumva tocmai asta face atractivă universitatea de la Reșița? Faptul că orice absolvent de liceu care alege „Eftimie Murgu” știe de la bun început că are garanția obținerii unei diplome fără niciun fel de efort, în afara celui financiar?!

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb

Comments

  1. dana says:

    Ba da, asta e adevarul. Rata de promovabilitate la UEMR e mai mare de 100% (sic). Asta e efectul deciziilor politice scoase din esenta coruptiei de partid. Cei care au terminat facultati inainte de 1989 vor iesi la pensie in 10-15 ani. Va ramane o turma cu diplome care nu stie sa faca nimic, pentru ca examenele le-au luat prin simpla prezentare in amfiteatru sau in cabinetul profesorului.

  2. doru says:

    Corect, Dana
    Personal am constatat faptul ca, din pacate, absolventii UEM nu au habar despre meserie. Nu cunosc nici macar teoretic ceea ce ar trebui sa stie, ce sa mai vorbim sa indrume pe altii…
    Parca le e greu sa scrie si o cerere!
    Chiar nu stiu ce se va intampla cand noi, cei mai vechi, vom iesi la pensie.
    Pacat de banii parintilor si timpul pierdut al copiilor, macar daca ar fi facut o scoala profesionala in aceleasi spatii in care a existat o asemenea scoala, chiar acolo unde exista acum UEM.
    Pe atunci se facea scoala adevarata, ieseau meseriasi competenti, cu stagiu in uzina. Daca mergeai la facultate dupa un stagiu in uzina iti era extrem de usor in meserie. Acum…

  3. Adam says:

    Vela s-a vrut vedeta? A reusit. Se baga in seama singur. Nu mai credeti prostiile lui!

  4. Mary says:

    Cu reespect total pentru varsta lui Doru si Dana imi rezerv dreptul de a comenta si a va reaminti ce greseala faceti cand spuneti ce destepti sunteti voi batranii si ce prosti suntem noi tinerii. Doru si Dana cei care va vor plati pensiile sunt cei care nici teoretic nu stiu ce sa faca. Cata experienta ati avut cand ati terminat scoala. Sau ati gasit batrani care au stiut sa va aduca la nivelul la care sunteti acum. Curios este ca voi parintii ne faceti prosti sau sa inteleg ca voi doi nu aveti copii si prosti sunt copiii altora. Voi va trimiteti copii sau nepotii la profesionala sau la facultate la Timisoara. De care profesionala vorbiti cand UCMR si CSR nu mai angajeaza nimic. Sa faca profesionala de bucatari, faiantari, tinichigii, ce sa faca copii astia asa de prosti cum ii vedeti voi.

  5. dana says:

    @Mary: Am terminat la Politehnica, sectia TCM. Sa le spunem celor mai tineri cum era inainte de ’89. In primul rand, in an nu am auzit pe cineva sa spuna ca si-a cumparat examenele. Profesorii aveau statura universitara, multi erau celebritati pe plan mondial. Tilul si l-au catigat pe munca de cercetare si nu de copy-paste de pe internet (nici nu exista atunci). Practica se facea in atelierele facultatii si deplasari la sedii de mari intreprinderi. Sesiunile de examene erau foarte dure, se stia ca la final de an promovabilitatea va fi pe undeva pe la 60% si nu de 110% cum e acum. Notiunea de a copia era inexistenta, pentru ca in timpul examenelor orice intentie de a copia era pedepsita cu eliminarea de la examen si avertisment. Dupa 5 ani de facultate erai toba de carte si cu notiuni practice in domeniu. In aceea perioada universitatile aveau respect international si nu renume de fabrica de diplome.

  6. Pentru Dana says:

    Stimata Doamna,
    In primul rand pe ce va bazati afirmatia ca promovabilitatea este 110% la Facultatea de Inginerie? Cred ca nu aveti informatii corecte! In al doilea rand, daca nu ati urmarit pagina web a universitatii, recent au fost concursuri pentru ocuparea posturilor didactice vacante. Ati participat la ocuparea unui astfel de post incercand prin acest gest sa schimbati ceva in scoala despre care se pare ca aveti o parere proasta?

  7. Pentru scriitor says:

    Domnule Dani Stanciu, articolele dumneavoastra sunt de domeniul senzationalului, extraordinarului vis a vis de UEMR. Ati terminat acolo. Afirmati ca este coruptie generalizata, atentie GENERALIZATA! Cat ati platit pentru examen la prof. Campian, prof. Liuba, prof. Ruja sau chiar prof. Frunzaverde daca ati avut examen cu ei?

  8. Cristian says:

    De ce generalizati? Credeti ca toti studentii si profesorii sunt la fel ? Nu stiu cati dintre dumneavoastra stiti ce inseamna Facultatea de Inginerie. In aceasta specializare, nu isi are locul oricine. De ce nu intrbati cati se inscriu si cati termina ingineria? Va spun eu. 40% din cei care aleg Facultatea de Inginerie la UEM ajung sa obtina diploma de inginer. Ceilalti 60% de ce nu termina? NU orice se poate cumpara in UEM. As fi curios sa va verific eu cunostiintele dvs. student in anul IV, cu ceva ani de tehnica pe umeri. Am dascali in aceasta universitate, pentru care am un deosebit respect si as dori ca aceasta campanie de denigrare sa inceteze.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/