UPDATE. DNA a descins la viceprimarul din Băile Herculane pentru organizarea Zilelor Orașului!

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Târgu Mureş, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2015.

În această dimineață, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Bucureşti şi județele Constanţa, Călăraşi şi Caraş-Severin, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Din surse neoficiale, acțiunea procurorilor anticorupție are legătură cu organizarea zilelor unui oraș.

UPDATE 1 – Vizată este acțiunea prin care s-au sărbătorit Zilele Orașului Băile Herculane, organizate în acest an de viceprimarul Gore Domilescu. Asta, întrucât primarul Nicușor Vasilescu se afla în arest la domiciliu, acuzat de abuz în serviciu de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Viceprimarul ar fi suspect într-un dosar instrumentat de DNA Târgu Mureș că a primit șpagă 1.500 de euro pentru a prelungi programul zilelor orașului, potrivit pressalert.ro.

Domilescu nu a putut fi contactat telefonic până în acest moment.

UPDATE 2 – Zilele Orașului s-au derulat la Băile Herculane pe parcursul a trei zile, debutând pe data de 8 septembrie. Invitați de seamă au fost Talisman, DJ Rynno și Sylvia și Mircea Baniciu.

UPDATE 3 – Bugetul alocat în acest an pentru manifestare s-a ridicat la 60.000 de lei.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!