Ministrul Alexe a dat liber drujbelor Romsilva să distrugă Parcul Național Semenic!

Senatorul Mihai Goțiu îl acuză pe ministrul Mediului, Costel Alexe, că joacă fals, că a dat liber drujbelor Romsilva să distrugă să distrugă Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, deși acesta a pozat, ieri, la Reșița, în salvatorul ariilor protejate din Caraș-Severin.

„Costel Alexe a dat liber drujbelor Romsilva să distrugă Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. A dovedit că este doar un pion în mâna șefilor Romsilva. Ce se întâmplă cu Parcul Național Semenic – Cheile Carașului e dovada clară că Romsilva e stat în stat, că are la mână parlamentari și miniștri și că nu dă doi bani pe voința cetățenilor, proprietarii reali ai pădurilor și ariilor naturale protejate pe care le administrează”, a spus Mihai Goțiu.

Senatorul USR arată, că după o vizită pe care a făcut-o în județul Caraș-Severin, ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a acordat Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva o nouă amânare, de aproape un an, pentru realizarea planului de management al parcului.

„Adică exact ceea ce își dorea Romsilva, pentru a putea continua să taie după bunul plac pădurile din unul dintre cele mai mari parcuri naționale din România. Romsilva se află în culpă gravă și continuată. De peste zece ani administrează Parcul Național Semenic – Cheile Carașului fără plan de management, fapt care i-a permis să facă ce a dorit”, a afirmat Goțiu.

CITEȘTE ȘI:

„Caraș-Severinul are cele mai frumoase și mai importante păduri ale României, dar este cenușăreasa Romsilva! Este inadmisibil!”

Acesta a explicat că documentările pe care le-a făcut în teren, în 2017 și 2018, au scos în evidență nereguli și încălcări grave ale legii, precum și tăieri de păduri în contradicție totală cu obiectivele unui parc național.

Aspectele semnalate au făcut obiectul unor anchete ale Corpului de control al Ministerului Mediului, rapoartele fiind trimise inclusiv către Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Potrivit lui Goțiu, toate distrugerile au fost posibile pentru că nu există un plan de management, iar Ministerul Mediului a închis, mereu, ochii.

Acesta mai arată că vizita lui Costel Alexe în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a fost una propagandistică, la finalul căreia a transmis mesajul de mușamalizare așteptat de Romsilva și nu mesajul la care sperau cei peste 20.000 de cetățeni care au semnat petițiile Declic pentru salvarea parcului.