„Caraș-Severinul are cele mai frumoase și mai importante păduri ale României, dar este cenușăreasa Romsilva! Este inadmisibil!”

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a constatat că aurul verde a fost furat ca în codru în Caraș-Severin și a sesizat organele de cercetare penală!

Ministrul Alexe a venit în pădurile din Semenic să vadă cu ochii lui dimensiunile jafului și spune că lucrurile sunt mult mai grave decât s-a crezut. Hoții de aur verde au fost dați deja pe mâna organelor de cercetare penală. „Județul Caraș-Severin este de departe unul dintre cele mai frumoase din România. Din nefericire, din punct de vedere al managementului, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în Caraș-Severin, referindu-mă la managementul pădurii, lucrurile nu au stat foarte bine pentru că suntem la foarte, foarte mulți ani distanță de momentul când ar fi trebuit să avem plan de management pe Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. După mulți ani de management defectuos la Parcul Național, i-am pus în vedere directorului că dacă nu se ține de termene va avea o reală problemă. Deși e cea mai importantă zonă, cu cele mai frumoase și mai importante păduri ale României, astăzi, Caraș-Severinul este cenușăreasa Romsilva!”, a afirmat ministrul Mediului, Pădurilor și Apelor.Alexe a spus-o clar: s-a furat! O spune de câteva luni și Ioan Olariu, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, instalat cu doar câteva luni în urmă în funcție, moment din care fărădelegile au început să fie scoase la lumină. Olariu a început să curețe pădurea de uscături, dar în același timp și sistemul silvic, astfel, au fost deschise mai multe dosare penale și o mulțime de silvicultori au fost dați afară. „Este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare de pădure din Caraș, în 00.000, administrate de stat, să avem cele mai slabe rezultate. Aici, managementul a fost defectuos în ultimii ani. Avem trei corpuri de control ale ministrului trimise în Caraș-Severin trimise numai de când sunt eu ministru. Toate aceste trei rapoarte au fost transmise către Parchet, către Curtea de Conturi, către Romsilva. Nu e normal să avem astfel de derapaje din partea celor de la Direcția Silvică!”, a concluzionat ministrul.