Cine boțește fața Reșiței?

De câțiva ani, Reșița este un adevărat șantier. Lucrări de refacere completă a centrului civic și a unui număr de șase străzi aflate în zonă, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, sute de parcări amenajate și numeroase străzi reabilitate din fonduri proprii sau pe programe de tot felul, promenada de pe malul stâng al Bârzavei. Sunt doar câteva dintre obiectivele edilitare finalizate ori aflate în derulare.

Acestora li se adaugă amenajarea stațiilor de autobuz și a spațiilor verzi neîngrijite. Un ultim exemplu, spațiul din fața magazinului cunoscut ca fiind Universalul Vechi, simbolul Reșiței de altădată, care, din păcate, se degradează de la o zi la alta. Mult timp acolo a existat o toaletă publică, iar după 1989 a ajuns un focar de infecții, dar și în aceste condiții, unii au sperat să dea lovitura transformând-o fie în bar, fie în atelier de confecționat burlane. Până la urmă, municipalitatea a trecut la treabă, a demolat construcția și apoi a amenajat locul respectiv în care a apărut o piațetă, cu mobilier urban și pomi ornamentali.

Din păcate, peste drum, se întinde o fâșie de pământ ce aparține unui investitor imobiliar reșițean, năpădită de buruieni și gunoaie. Proprietarul se face că plouă când vine vorba de întreținerea acelei palme de pământ aflate în buricul târgului, iar primăria, în afară de amenzi, nu are la îndemână alte pârghii prin care să-l determine să pună mâna pe coasă și sapă.

Câțiva metri mai încolo, lângă un fost chioșc alimentar, sunt amplasate tomberoanele cu gunoi, iar imaginea de care avem parte pare dintr-un alt film, unul pe care nimeni nu și l-ar dori.