Lucrări după calamitate! Drum distrus de alunecările de teren

Veste bună pentru locuitorii comunei Gârnic. În scurt timp, proiectul „Refacere tronsoane calamitate DC 49, km 4+990-5+070 și km 8+300-8+450”, prin CNI, va ajunge la finalitate, coșmarul circulației pe un singur sens urmând să devină istorie.

Începutul lunii august pare să fie de bun augur pentru localnicii comunei din Clisura Dunării, aceștia urmând să beneficieze de condiții decente de circulație odată cu refacerea mai multor tronsoane calamitate pe DC 49. Până nu demult, alunecările de teren le dădeau mari bătăi de cap autorităților locale, nevoite de fiecare dată să intervină cu utilaje, asta pentru ca oamenii să se poată deplasa măcar pe un singur sens.

„Proiectul a fost depus undeva în perioada 2017-2018, lucrările fiind demarate anul trecut. Valoarea acestuia este undeva la peste 2,5 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții. Suntem gata în proporție de 99%. Săptămâna viitoare rămâne să turnăm covorul asfaltic. Bifarea acestui proiect se va putea face chiar înainte de data stabilită pentru finalizarea construcției, noiembrie 2020.”, explică edilul Nicolae Tismănariu.

Sursa foto principal: Facebook.