COVID-19: Număr record de cazuri! Datele din județele Timiș și Caraș-Severin

Un număr record de cazuri de coronavirus a fost raportat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică, semn că nu vom scăpa prea curând de acest coșmar. Față de ultima statistică, au fost înregistrate alte 1.119 de persoane infectate cu noul virus. De vești proaste au parte și timișenii cu 21 de cazuri adăugate pe listă. Județul Caraș-Severin se menține pe poziție și ocupă, la nivel național, locul 3 cu cei mai puțini pacienți diagnosticați cu această boală. Totuși, 11 cărășeni au fost incluși în statistica de astăzi.

La aproape jumătate de an de când primul român a contactat virusul, în țara noastră au fost înregistrate 42.394 de cazuri și au fost făcute peste 1 milion de teste. Județul Timiș se află pe locul 26 la nivel națioanl cu număr 917 pacienți COVID. Statistica arată mai bine în județul Caraș-Severin care, aflat pe locul trei după Satu Mare și Sălaj, are un total de 182 de cazuri. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestărilor pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 4 din județul Timiș.

La nivel național, 2.150 de persoane care au contactat SARS-Cov-2, dar care aveau și alte comorbidități au decedat. „În intervalul 23.07.2020 (10:00) – 24.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 de decese (13 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București”, informează GCS.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 301 pacienți. De asemenea, 25.349 de pacienți au fost declarați vindecați. „Pe teritoriul României, 845 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.420 de persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 6.810 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 39 de persoane”, se mai arată în comunicatul GCS.

În cadrul conferinței de presă, care a avut loc online, Nicolae Robu i-a îndemnat pe oameni să își păstreze calmul, dar să trateze situația cu maximă seriozitate. „Ne confruntăm cu un fenomen fără precedent. Avem de-a face cu un virus păcătos, nu este adevărat ce spun unii, că nu există acest virus. Este o problemă medicală și trebuie să o tratăm ca atare. Nu este greu să ne comportăm așa cum ne sfătuiesc medicii. Eu zic că autoritățile și-au făcut datoria în mod corect, chiar dacă s-a politizat subiectul. Domeniul sănătății trebuie să fie tratat profesional și politica să își vadă de treaba ei. Consecințele sunt masive pentru că se pierd vieți omenești. Este o realitate că au murit un număr important de cetățeni, inclusiv în Timișoara. Nu este de joacă, dar asta nu înseamnă că trebuie să trecem în extrema cealaltă, la măsuri excesive care nu produc rezultate. Să ne păstrăm calmul, sângele rece și mintea limpede”, a spus astăzi primarul Nicolae Robu.