13 persoane infectate cu coronavirus la Gottlob. Localitatea ar putea fi închisă!

Primarul comunei timișene Gottlob a anunțat că a fost înștiințat din adresele DSP că pe raza comunei au fost depistate 13 persoane care sunt infectate cu coronavirus. Potrivit celor spuse de primar, o mare parte dintre aceste persoane se afla în izolare la domiciliu înainte de a fi testați și de a primi rezultatul pozitiv.

La Gottlob se desfășoară o anchetă epidemiologică a celor de la DSP, iar localitatea ar putea intra în carantină, dacă reprezentanții DSP iau această decizie. Ghiță Nastor spune că la nivelul localității au fost luate măsuri pentru izolarea și carantinarea persoanelor pozitive, cât și a contacților direcți încă de la instaurarea stării de urgență. Mai mult decât atât, primarul a amintit în postarea sa că spațiile frecventate des de cetățenii comunei au fost dezinfectate cu hipoclorit de sodiu din două în două zile.

„În ceea ce privește depistarea persoanelor pozitive COVID-19 în rândul locuitorilor comunei, DSP efectuează în prezent o anchetă epidemiologică. Rezultatul anchetei va stabili dacă este necesară măsura suplimentară de carantinare a întregii localități. Având în vedere toate aceste aspecte, doresc să mulțumesc în primul rând cetățenilor care au dat dovadă de spirt civic și au respectat instrucțiunile primite cât și medicilor din comună care au monitorizat toate cazurile. Chiar dacă la nivelul comunității noastre s-a ivit această problemă, vă asigur că am luat cele mai bune măsuri de protecție și prevenire, iar dacă se vor respecta în continuare regulile de distanțare sociala, de igienă cât și purtarea măștii în comunitate, vom depăși cu bine această criză ivită pe plan local. Multă sănătate tuturor!”, anunță Ghiță Nastor.