Ministerul Sănătății avertizează! Terapia cu oxigen NU este inclusă în protocolul de tratament post-COVID-19!

oxigenoterapie

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că DSP Caraș-Severin face verificări în unitățile medicale în care a fost internat Petrică Mîțu Stoian. Totodată, informează că terapia cu oxigen hiperbaric nu face parte din protocolul de tratament pentru pacienții care au trecut prin COVID-19.

Ministerul Sănătății a informat astăzi că, în ceea ce privește cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian, în prezent se află în desfășurare o anchetă a instituțiilor competente. Express de Banat a scris de altfel despre controalele în cauză chiar în această dimineață – https://expressdebanat.ro/clinica-nera-si-spitalul-judetean-de-urgenta-resita-sunt-tintele-unei-noi-anchete-dupa-moartea-artistului-petrica-mitu-stoian/

În același comunicat de presă emis astăzi, reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că, în luna aprilie 2021, a fost aprobat Protocolul de Medicină Fizică și de Reabilitare post-COVID-19 elaborat de Comisia de specialitate Medicină Fizică și Reabilitare post-COVID-19. Acesta reglementează procedurile de recuperare și reabilitare ale pacientului trecut prin COVID-19, precum și activitatea personalului medical pentru recuperarea și reabilitarea pacientului post-COVID-19.

„În ceea ce oxigenoterapia hiperbară, reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în COVID-19. Singura mențiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19 se află la secțiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelență în recuperare fizică”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, într-o adresă către Ministerul Sănătății, specialiștii în Medicină Fizică și Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenția pacientului, dar de multe ori și a medicului, de la complexitatea afecțiunii COVID-19, de la complicațiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice etc.”

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că nici Normele Contractului-Cadru în vigoare nu decontează pentru asigurați o astfel de procedură.

Sursa foto: Clinica Nera

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/