Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că DSP Caraș-Severin face verificări în unitățile medicale în care a fost internat Petrică Mîțu Stoian. Totodată, informează că terapia cu oxigen hiperbaric nu face parte din protocolul de tratament pentru pacienții care au trecut prin COVID-19.
Ministerul Sănătății a informat astăzi că, în ceea ce privește cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian, în prezent se află în desfășurare o anchetă a instituțiilor competente. Express de Banat a scris de altfel despre controalele în cauză chiar în această dimineață – https://expressdebanat.ro/clinica-nera-si-spitalul-judetean-de-urgenta-resita-sunt-tintele-unei-noi-anchete-dupa-moartea-artistului-petrica-mitu-stoian/
În același comunicat de presă emis astăzi, reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că, în luna aprilie 2021, a fost aprobat Protocolul de Medicină Fizică și de Reabilitare post-COVID-19 elaborat de Comisia de specialitate Medicină Fizică și Reabilitare post-COVID-19. Acesta reglementează procedurile de recuperare și reabilitare ale pacientului trecut prin COVID-19, precum și activitatea personalului medical pentru recuperarea și reabilitarea pacientului post-COVID-19.
„În ceea ce oxigenoterapia hiperbară, reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în COVID-19. Singura mențiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19 se află la secțiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelență în recuperare fizică”, se mai arată în comunicatul de presă.
Potrivit acestuia, într-o adresă către Ministerul Sănătății, specialiștii în Medicină Fizică și Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenția pacientului, dar de multe ori și a medicului, de la complexitatea afecțiunii COVID-19, de la complicațiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice etc.”
Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că nici Normele Contractului-Cadru în vigoare nu decontează pentru asigurați o astfel de procedură.
Sursa foto: Clinica Nera
Aproape toți consumatorii din Municipiul Reșița vor fi afectați de intervenția companiei Artrom Steel Tubes, ce vizează înlocuirea robinetului tip fluture DN 800, de la barajul Secu. Apa potabilă...
Programul Start-Up Nation 2024-2025 reprezintă o oportunitate semnificativă pentru antreprenorii români care doresc să își dezvolte propriile afaceri. Această inițiativă guvernamentală oferă sprijin financiar IMM-urilor nou-înființate, încurajând investițiile în...
S-a dat alarma, miercuri, în cartierul Ciarda Roșie din Timișoara. Un incendiu a cuprins o casă și o persoană a suferit un atac de panică. Pompierii au intervenit de...
Reșița rămâne fără apă. Artrom Steel Tubes înlocuiește robinetul de la barajul Secu!
Primăria Reșița modernizează Microraionul 4, din cartierul Govândari, Reșița
„Run to Rescue” – cursă pe malul Begăi, pentru sprijinirea animalelor abandonate
Contrabandă cu țigări cu TIR-ul, în Timiș. Prejudiciu de 4,8 milioane de lei
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2025 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281