Albii curate împotriva furiei apelor! La Constantin Daicoviciu se lucrează intens

albie macicas

Afluent al Timișului, pârâului Măcicaş este supus unor importante lucrări de regularizare în intravilanul satului Prisaca din comuna Constantin Daicoviciu. Sunt efectuate decolmatări, dar și lărgiri ale albiei pârâului care străbate două dintre satele comunei, Prisaca şi Zăgujeni.

Pe pagina personală de Facebook, primarul Daniel Boambeș prezintă înregistrări video și fotografii surprinse cu ocazia acestor lucrări, care au primit numeroase aprecieri din partea mai multor cetățeni ai comunei. În viitor, gospodăriile cetățenilor vor fi mai bine protejate de furia apelor, dar, în același timp, se va realiza și o foarte necesară curățare a albiei pârâului Măcicaş, mai ales că acesta traversează ambele sate.

lucrare albie macicas primar boambes

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„La ora actuală se lucrează în intravilanul localității Prisaca, se continuă lucrările începute de doi ani. Anul trecut s-a făcut zona centrală a satului, iar acum se lucrează pentru a se finaliza întregul curs al pârâului Măcicaş”, a precizat primarul Daniel Boambeş care spune că lucrările au loc ca urmare a unei investiții ce vizează zonele cu risc ridicat de inundații sau ruperi de mal, iar în viitorul apropiat, în baza aceluiași proiect, se va construi un pod în apropiere de stația de epurare Prisaca.

tmc 640