Clinica Nera și Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt țintele unei noi anchete după moartea artistului Petrică Mîțu Stoian

directia de sanatate publica caras severin

Pe lângă ancheta începută de procurori, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin derulează propriile verificări atât la Clinica Nera, cât și la Spitalul Județean de Urgență Reșița. 

La dispoziția directorului Dan Miloș, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a constituit o comisie pentru a controla condițiile în care a survenit moartea artistului Petrică Mîțu Stoian. Reprezentanții DSP vor să afle dacă cei de la Clinica Nera sau medicii de la Spitalul Județean de Urgență Reșița pot fi trași la răspundere pentru condiții necorespunzătoare în tratarea artistului Petrică Mîțu Stoian.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

„Clinica Nera este autorizată de DSP de anul trecut, inclusiv camera hiperbară, care îndeplinește, din punct de vedere tehnic și igienico-sanitar, toate condițiile de funcționare. Ei s-au autorizat conform unui memoriu tehnic specializat și autorizat de DSP. Cu toate acestea, comisia adună documente în acest moment și s-a deplasat și la Clinica Nera, dar va verifica și Spitalul Județean din acest punct vedere. Comisia are rolul de a verifica condițiile decesului domnului Mîțu Stoian. Verificările se vor concentra pe condițiile acordării de tratament în camera hiperbară pentru cunoscutul artist.”, a declarat, pentru Express de Banat, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.