Ludovic Orban: Marcel Vela n-a votat pentru alianța cu PSD, dar au pus și Carașul între cei 48!

orban vela
banner publicitar

Fostul președinte PNL a dezvăluit în această seară opțiunea de vot a liderului liberal din Caraș-Severin, Marcel Vela, cu privire la continuarea negocierilor pentru formarea noului Guvern cu PSD.

Convocați zilele trecute la Vila Lac, liderii de organizații PNL, după aproape patru ore de discuții, au hotărât să continue discuțiile cu PSD pentru formarea unei majorități parlamentare care să instaleze un guvern stabil. Florin Cîțu, președintele formațiunii, a anunțat că 48 de voturi au fost pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă. Ludovic Orban, care s-a împotrivit oricărei înțelegeri cu social-democrații, a anunțat în această seară că lucrurile au stat cu totul altfel. În sensul că mai mulți lideri PNL din teritoriu s-au abținut la vot, dar că abținerile au fost numărate ca voturi „pentru”. Între cei care n-au ridicat mâna nici „pentru”, nici „împotrivă”, a spus Ludovic Orban, a fost și Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

„Eu nu l-am văzut pe Marcel Vela să ridice mâna pentru a face guvern cu PSD, s-a abținut, dar înainte de vot se anunțase că abținerile sunt de fapt voturi «pentru»”, a dezvăluit Orban la Realitatea TV.