SCANDALOS. Încă un spital din România a luat foc! Doi oameni au murit!

incendiu ploiesti

În vârstă de 74 și 75 de ani, doi români au încetat din viață într-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești.

18 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești. În salonul de unde a pornit focul se afla o infirmieră care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost transferată la spitalul Floreasca din București. Incendiul, lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. La fata locului au fost mobilizați 57 de pompieri militari, 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, un echipaj de descarcerare și 20 ambulante.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit și de data asta cu nonșalanță despre profesionalismul oamenilor săi: „Echipele de intervenție au ajuns în 10 minute și au lichidat focul în trei minute. Celelalte pavilioane ale spitalului nu au fost afectate de incendiu, existând doar o problemă, cu încălzirea, care urmează să fie remediată”.

 

foto: g4media