Vladimir Beliș: Petrică Mîțu Stoian nu avea ce căuta în camera hiperbară! Astăzi ar fi fost în viață!

vladimir belis 721x480

Fostul director al Institutului Național de Medicină Legală îl incriminează pe medicul psihiatru care l-a băgat pe artist în camera hiperbară, dar și pe reprezentanții Ministerului Sănătății, care au acreditat Clinica Nera!

După ce i-au fost prezentate informații precise, după ce a ascultat mărturii ale medicilor care au avut grijă de Petrică Mîțu Stoian în ultimele ore din viață și după ce a aflat amănunte importante oferite de cunoscuții și membrii familiei interpretului de muzică populară, Vladimir Beliș a dat câteva verdicte în studioul Antena 3. Întrebat dacă soarta artistului ar fi fost alta în condițiile în care nu ar fi ales să se trateze post-Covid la Clinica Nera, Beliș a spus tranșant: „După părerea mea, astăzi era în viață! El nu avea ce să caute în camera hiperbară!”

Reputatul legist a explicat mai departe că boala cauzată de SARS-CoV 2 e cunoscută de doar doi ani și că e insuficient studiată. „Dacă boala e insuficient studiată, vă dați seama cât de insuficient studiat este tratamentul pentru ea. Există niște contraindicații aplicării acestui tratament, există niște protocoale și standarde de aplicare. Eu nu știu în ce măsură ele au fost aplicate. Este obligatorie investigația prealabilă a stării fizice a pacientului, care am înțeles că avea niște boli ce pun sub semnul întrebării dacă este indicată sau nu o asemenea terapie. Coroborând cu starea lui, insuficienta investigare înainte de a-l supune acestui tratament, el însuși insuficient studiat… Cu așa ceva nu ne jucăm. Nu te apuci să faci o asemenea terapie în orice condiții.”, a mai spus Beliș.

După opinia mea, a fost o ruptură de alveole. Ruperea alveolei a declanșat hemoragia pulmonară, care a dus la moarte prin asfixie mecanică – Vladimir Beliș

O anumită răspundere ar putea avea și reprezentanții Ministerului Sănătății, consideră legistul, care ar fi acreditat mult prea ușor Clinica Nera pentru astfel de proceduri. În general se preferă centre universitare, în care există într-adevăr specialiști în domeniu. În plus, Vladimir Beliș a rămas stupefiat aflând că medicul care coordonează activitatea în clinica la care venise să se trateze Petrică Mîțu Stoian e de specialitate psihiatru. „Competența pentru o anumită ramură de medicină internă se dă pentru specialități apropiate. De la psihiatrie la oxigenoterapie e diferență de la cer la pământ!”, a conchis acesta.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

 

Foto: Radio România Cultural