„Minciuna, fățărnicia și fuga după putere au ajuns să caracterizeze clasa politică din România”

„Din păcate, minciuna, fățărnicia și fuga după putere au ajuns să caracterizeze clasa politică din România. Atât de mulți oameni care iau decizii pentru noi toți își fac de cap, sfidând legea și, până la urmă, sfidându-i pe români”. Așa începe Ionuț Popovici ultimul punct din programul „10+ pentru fiecare român”, care face referire la traseismul politic și la metoda „vize de flotanți”.

Ionuț Popovici, candidatul PMP pentru Camera Deputaților, a pus la punct un program pe care dorește să îl implementeze din postura de parlamentar. În ultimul său punct, dar unul dintre cele mai importante, Popovici vorbește despre traseismul politic. „Ipocrizia merge până într-acolo încât lideri de la nivel național spun cu tărie pe posturile publice că nu vor accepta niciun fel de înțelegere cu oameni din alte partide, că porțile sunt ferecate pentru dușmani. Știți deja discursul plin de vervă al lui Ludovic Orban, repetat în toată campania pentru alegerile locale. Probabil și acum dacă ar fi întrebat, ar spune același lucru: PNL nu acceptă traseiști politici. În realitate, există primari care au depus deja jurământul și sunt în funcție, foști social-democrați care și-au schimbat culoarea. Alții, ceva mai versați, au candidat din partea PSD, dacă au simțit că acolo au șanse mai mari, și au cotit-o imediat după alegeri. Nu cred că mai are sens să vă dau și exemple”, a spus liderul PMP.

Ionuț Popovici vrea să inițieze un proiect de lege prin care parlamentarii care schimbă partidul să își piardă mandatul, la fel ca în cazul primarilor. În plus, în opinia sa, 8 ani în Parlamentul României sunt suficienți pentru a demonstra interesul față de comunitate și pentru a implementa proiecte în folosul oamenilor. „Toți politicienii trebuie să înțeleagă că funcțiile acestea sunt vremelnice. Românii au nevoie de realizări, nu de promisiuni. Iar dacă există voință, două mandate de senator sau deputat reprezintă timpul necesar pentru a fructifica proiecte frumoase”.

O altă practică dizgrațioasă, o altă metodă prin care politicienii au ales să își bată joc de oameni doar pentru a-și atinge ei scopurile, consideră candidatul PMP, o reprezintă vizele de flotanți. „Îmi amintesc cum, chiar înainte de alegerile locale din 27 septembrie, mai mulți candidați au spus public că nu vor tolera sub nicio formă astfel de practici, că oamenii trebuie să își aleagă primarul în comunitățile în care trăiesc, astfel încât deciziile să se ia la nivel local. Vorbele lor frumoase au fost contrazise de fapte. Avem chiar și în Caraș-Severin comunități în care s-a demonstrat clar că autoritățile nu și-au făcut treaba și au închis ochii la sutele de flotanți care au decis, în cele din urmă, câștigătorul”.

Ionuț Popovici, candidatul la Camera Deputaților, are și un sfat la final de campanie: „în 6 decembrie, mergeți la vot și alegeți înțelept. Votați-i pe cei care au dovedit că sunt pentru România, nu împotriva ei!”.

(E)