Mihai Șora comentează alegerile din PNL: „Eroziunile vin din zbenguieli de mațe-fripte!”

mihai sora

Bulibășeala de la alegerile PNL l-a lăsat mască pe Mihai Șora! Filozoful născut în Timișoara spune că diferențele din cadrul liberalilor nu provin din poziționări doctrinare, ci din lupta pentru putere.

Mihai Șora le bate obrazul liberalilor timișeni după scandalul de la alegerile interne de sâmbătă. Aerul politicii din capitala Banatului este îmbâcsit de acuze de suprimare a votului, trădări și nerespectare a regulilor de partid. Filozoful timișorean spune că circul nu face deloc cinste țării și că este o dovadă de alergătură după putere prin orice mijloace.

„Un partid politic nu este un spațiu de reciclare a toxinelor private, nici malaxor al caracterelor. Când faci pasul în politică, nu ești obligat să lași la ușă onoarea, probitatea intelectuală, forța morală – admițând că ai dispune de asemenea trăsături distinctive; tocmai dimpotrivă: felul în care te raportezi la confrați și la istoria pe care o aveți împreună poate fi revelator pentru evoluția ta în politica mare, dincolo de pereții partidului. Este limpede că un ins cu înclinații autoritare în interiorul unui grup va avea aceleași reflexe și dincolo de acesta, dacă împrejurările îi pun la îndemână pârghii de putere. Disputele subterane ajunse la vedere, care nu sunt altceva decât hărțuieli între tabere, nicidecum poziționări doctrinare conduse de principii etice, ajustări teoretice sau confruntări loiale, vrajba și dihonia fragilizează un partid, mai ales dacă el se află la guvernare. Și este îngrijorător să vezi asemenea eroziuni de imagine care nu vin din asumarea unor reforme necesare dar impopulare, din curajul luptei cu realitatea de la firul ierbii, ci din meschine, mediocre și murdare zbenguieli de mațe-fripte. Care, însă, țin în loc o țară-ntreagă, nevoită să se plieze pe calendarul partidului”, a scris Mihai Șora.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO. Haos și îmbrânceli la alegerile din PNL Timișoara. Scrutinul, organizat cu jandarmi și polițiști la ușă

Ludovic Orban condamnă echipa lui Alin Nica și promite sancțiuni! Se anulează alegerile de la PNL Timișoara?

Marcel Ciolacu râde cu toată gura de PNL Timiș: „Voi sunteți urmașii Brătienilor? Sunteți decuplați de realitate!”