Spitalul Județean Timișoara cumpără un fibroscan modern pentru a identifica mai ușor afecțiunile ficatului

Spitalul Județean Timișoara este dispus să plătească aproape 130.000 de euro cu scopul achiziționării unui fibroscan de ultimă generație cu ajutorul căruia pot fi identificate mai ușor afecțiunile ficatului. Unitatea medicală a lansat licitația publică în vederea cumpărării aparatului modern.

Un aparat modern va intra în dotarea Spitalului Județean Timișoara, în viitorul apropiat. La sfârșitul lunii iulie, unitatea medicală a lansat o licitație publică în vederea achiziționării unui „dispozitiv medical pentru evaluare hepatică cantitativă și determinare non-invazivă a fibrozei și steatozei hepatice și duritatea splinei, cu ajutorul elastografiei controlată prin vibrații”. Concret, este vorba de un fibroscan, cu ajutorul căruia pot fi diagnosticate mai ușor diferite afecțiuni ale ficatului.

Spitalul Județean Timișoara este dispus să plătească aproape 130.000 de euro, cu TVA inclus, pentru cumpărarea acestui echipament medical modern care va intra în dotarea Secției de Gastroenterologie și Hepatologie.

leader board 728 x 90 px

În cadrul Secției de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara, unul dintre domeniile principale ale activității medicale este reprezentat de bolile hepatice cronice, acestea fiind frecvent întâlnite în practica medicală. Pentru evaluarea și stadializarea pacienților care se adresează SCJUPBT cu aceste patologii este absolut necesară evaluarea fibrozei și a steatozei hepatice care în momentul actual este posibilă prin tehnici neinvazive moderne conforme, fără complicații și riscuri”, scrie în caietul de sarcini.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 27 august, la ora 15.00.