Mihai Bolintiș își „pulverizează” adversarii cu… Top Blitz

După 36 de runde derulate pe parcursul anului 2015, comisarul șef Mihai Bolintiș a câștigat din nou tradiționalul concurs Top Blitz. La festivitatea de premiere, noul președinte al Asociației Județene de Șah Caraș-Severin a avut parte de o surpriză.

Cu 304,5 puncte, Mihai Bolintiș a câștigat detașat Top Blitz 2015, lăsându-i mult în urmă pe ceilalți concurenți. Ocupantul locului al doilea, Ioan Păduraru, a acumulat 208 puncte din 36 de runde, iar Marius Daniel Milian, cu 176 de puncte din 27 de runde, s-a clasat al treilea. Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 20 decembrie, la sala de șah din Complexul Capitol, după desfășurarea competiției care încheie fiecare sezon. Blitzul Anului 2015, cu un clasament separat de Top Blitz, a adunat în fața tablei cu 64 de pătrățele 21 de concurenți de toate vârstele, câștigător fiind, cum altfel, Mihai Bolintiș, cu opt puncte, urmat în clasamentul general de Valeriu Grozav, cu 7,5 puncte, și de Marius-Daniel Milian, cu 6 puncte. Talentatul Daniel-Cristian Pădurean, care cu o zi mai devreme câștigase Trofeul Moș Crăciun, s-a dovedit a fi cel mai bun dintre juniorii prezenți în concursul de blitz. Cu șase puncte, Daniel-Cristian Pădurean i-a devansat în ierarhia juniorilor pe Daniel-Cristian Korcsek (5 puncte) și Liviu Drăghici (4 puncte). Alți remarcați: Juniori, 10 ani – Alexandru-David Korcsek, Mădălin-Robert-Dumitru Șalariu; Juniori, 12 ani – Rareș-Petru Ivașcu, Mihai Roman; Fete – Lois-Eunice Ivan. Blitz-ul Anului 2015 a încheiat seria concursurilor de șah organizate în Caraș-Severin în acest an. Specialistul în șah blitz, Mihai Bolintiș, a fost dublu laureat la final de an, iar pentru noul titlu obținut la Top Blitz a primit și un premiu surpriză, din partea maestrului Valeriu Grozav: un spray special pe care scria „Top Blitz”. „E bun, îmi pulverizez adversarii cu el”, a glumit Mihai Bolintiș.

„La Blitz-ul Anului au venit cei mai puternici jucători de șah fulger, șah blitz, viteziștii șahului, cum sunt ei denumiți. Am avut un turneu foarte puternic, cei mai buni jucători din județ la ora actuală. S-a văzut asta încă de la prima rundă, când meciurile au fost foarte puternice, foarte echilibrate, începând cu prima masă până spre coada clasamentului. Asta este foarte bine, pentru că s-a creat emulație între jucători, juniorii au avut de la cine să învețe și nivelul acestei competiții crește de la an la an. Top Blitz a fost la rândul ei o competiție foarte puternică, cu 36 de etape, cu 32 de jucători participanți, mulți de categoria I, cu foarte multe partide de valoare, ceea ce înseamnă că șahul blitz nu este o formă de practicare a șahului mai de vacanță, să zic așa, mai de plăcere, ci se joacă și la nivel competițional. Dovadă că atunci când participă la alte competiții jucătorii noștri ocupă poziții fruntașe. Am avut parte de premii în obiecte, cupe, diplome, atât la Trofeul Moș Crăciun, cât și la Blitz-ul anului. La Top Blitz am avut parte și de premii în bani, datorită contribuției jucătorilor, dar și a sponsorului Călin Pădurean. Asociația Județeană de Șah a fost sprijinită și de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, care ne-a asigurat cupele la aceste competiții, și le mulțumim încă o dată pentru sprijinul acordat și sperăm că și în 2016 vor fi alături de noi”, a spus Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Șahiștii reșițeni l-au așteptat pe Moș Crăciun