Alin Artimon crede că FC Caransebeș va abandona competiția. Fostul antrenor al gugulanilor arată cu degetul spre Dan Avram

Avalanșa de sancțiuni dictate împotriva echipei FC Caransebeș 1913, penalizată cu 52 de puncte din cauza litigiilor cu foști jucători și antrenori, a învolburat apele la clubul gugulan. Actualul președinte al Consiliului de Administrație, Dan Silviu Avram, spune că nu recunoaște decât în mică măsură aceste datorii și pune dezastrul pe seama fostei conduceri. Este contrazis însă de Alin Artimon, antrenorul căruia i se datorează moral promovarea din 2014, dar și menținerea în Liga a II-a.

Odată operate în clasament, depunctările au dus-o pe FC Caransebeș 1913 pe ultimul loc, cu -39 de puncte, ceea ce, în momentul în față o condamnă la retrogradarea directă în Liga a III-a. Asta, dacă nu cumva între timp se va retrage din campionat și se va desființa. Fostul antrenor al echipei, Alin Artimon, a spus la Sport Total FM, în emisiunea „Fotbal la matineu”, că nu vede cum echipa ar mai putea continua în condițiile în care are -39 de puncte în acest moment.

Acesta a ținut să-i dea o replică președintelui clubului, Dan Avram, care a acuzat fosta conducere că le-ar fi asigurat jucătorilor din sezonul trecut „salarii și bonusuri nesimțite”. Artimon a explicat că bonusurile erau oferite în funcție de obiectiv, iar jucătorii trebuiau motivați într-un anumit mod, întrucât echipa avea doar șase puncte în iarnă. „Cred că s-a întâmplat ce și-au dorit. Dacă își doreau altceva, lucrurile nu stăteau așa. Eu am plecat pentru că nu aveam ce să fac, nu avea niciun rost să stau să mă uit la antrenorul italian. Nu-mi doream să fiu director tehnic. Era normal să fac pasul înapoi și să nu încurc pe nimeni. Ceilalți jucători au plecat, pentru că nimeni nu a avut o discuție cu ei în cele două săptămâni în care au stat. Nu am avut garanția că lucrurile vor fi cât de cât normale. Domnul Avram și-a dovedit priceperea și nu vreau să intru într-un dialog. Nouă ni s-a transmis că avem o anumită sumă în care trebuie să se încadreze salariile lunare. Eu împreună cu Dorin Micșa am reușit să mai avem și un plus de 60 de milioane de lei vechi. Am mai fi avut loc de două salarii. Nu am depășit suma permisă”, a spus Alin Artimon.

CITEȘTE ȘI: FC Caransebeș 1913, condamnată la retrogradare! Conducerea clubului se uită spre Consiliul Local!

„Cred că nu se va mai continua la Caransebeș”
Alin Artimon a spus că atunci când clubul a fost preluat de grupul italian, el a decis să se retragă. „Deși domnul primar și-ar fi dorit să colaborez cu ei și cu stafful pe care urma să îl aducă grupul italian, eu nu am dorit să continui, pentru că oalele s-ar fi spart în capul meu. Îmi pare rău pentru domnul primar, îmi pare rău pentru oraș, dar cred că lucrurile se vor încheia. Nu văd continuarea. Și în condițiile acelea e greu. Dacă vor ca echipa să ajungă în Liga 3 sau în Liga 5. Știu că cineva și-a luat angajamentul că nu va pierde niciun litigiu cu jucătorii. Văd că până acum nu a câștigat niciunul. Este vorba despre domnul Avram, care și-a luat acest angajament. El nu înțelege nimic. Noi am căutat o modalitate pentru a-i stimula pe cei care joacă. Pentru a motiva jucătorii, trebuie să cheltui cât mai puțin. Erau jucători care își doreau contracte mai mari, dar clubul nostru nu le putea oferi. Dacă am fi intrat în play-off, clubul nu ar fi cheltuit mai mult de 400 de milioane.”

În cadrul aceleiași emisiuni, „Fotbal la matineu”, de la Sport Total FM, Alin Artimon l-a pus la zid pe Dan Avram: „Domnul Avram a mai făcut referire și la primele acelea de obiectiv. Îi transmit că, atunci când ai șase puncte la sfârșitul turului și o parte din retur, e o performanță să scapi echipa de retrogradare. Neputând asigura salarii mai mari de 30-40 milioane, clubul le-a oferit bonusuri doar în condițiile în care ar fi făcut o performanță, să facă din șase puncte 30. Acei bani se dădeau doar dacă jucătorii justificau investiția în ei. Erau jucători care au renunțat la 3.000 de euro în Liga I și au venit pentru 35 de milioane de lei vechi în Liga a II-a.”