FC Caransebeș 1913, condamnată la retrogradare! Conducerea clubului se uită spre Consiliul Local!

FRF a operat astăzi în clasament sancțiunile dictate de Comisia de Disciplină și Etică împotriva echipei FC Caransebeș 1913. Penalizarea de 52 de puncte pentru FC Caransebeș 1913, din cauza datoriilor către foști jucători și antrenori, duce gruparea gugulană pe ultimul loc, cu -39 de puncte! Nici Metalul Reșița nu a scăpat.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat în ultima perioadă sancțiuni drastice împotriva clubului din municipiul de pe Timiș și Sebeș. În această săptămână, pe 16 decembrie, a avut loc o nouă şedinţă, în care pe rol s-au aflat şi cauzele privind şapte jucători care au introdus memorii pentru plata unor drepturi băneşti datorate de FC Caransebeş 1913, respectiv Constantin Stoica, George Cotigă, Adrian Pascal, Ciprian Dinu, Ionuţ Stancu, Marius Barbu şi Ovidiu Stoianof. Cu excepţia cazului lui Stoica, pentru toţi ceilalţi şase fotbalişti s-a luat decizia penalizării clubului gugulan cu câte două puncte, în total 12, care, adăugate precedentelor 40, îi duc pe caransebeşeni la o penalizare istorică de 52 de puncte. FRF a întârziat până astăzi să aplice această sancţiune şi în clasament. În acest moment, FC Caransebeş 1913 figurează în ierarhia Seriei a II-a pe ultimul loc, cu -39 de puncte, ceea ce înseamnă că echipa este ca şi condamnată la retrogradarea directă în Liga a III-a. Până la finalul sezonului regulat mai sunt de disputat doar opt etape și nici dacă le-ar câştiga pe toate, tot nu ar reveni pe plus. Pe teren, echipa bănăţeană a acumulat 13 puncte, din patru victorii, o remiză şi 13 înfrângeri, fiind înaintea aplicării depunctării pe locul 13 al clasamentului Seriei a II-a a Ligii a II-a.

Actuala conducere nu recunoaște decât parțial litigiile. Dar solicită bani pentru stingerea lor!

„Din partea conducerii administrative a clubului au fost făcute demersurile necesare către principalul finanțator, Consiliul Local Caransebeș, și așteptăm un răspuns. Dacă răspunsul va fi pozitiv pentru noi, vom putea să plătim aceste litigii, pe care însă nu le recunoaștem nici în proporție de 60 la sută. Dar trebuie să ne supunem unor decizii executorii ale acestei fantomatice Comisii de Disciplină și Etică, unde interesele AFAN-ului și ale jucătorilor primează asupra adevărului. N-avem ce face, sunt decizii irevocabile, dar, dacă Primăria și Consiliul Local ne vor sprijini, vom soluționa litigiile și după aceea o să avem căile de atac ale clubului împotriva celor care, credem noi, că au dus clubul în situația asta. Vechea conducere e vinovată în mare măsură de ce ni se întâmplă acum. Salariile și primele promise. N-am mai auzit de primă de retrogradare (pentru evitarea retrogradării – n.r.). Eu, personal, și nici actualul Consiliu de Administrație nu ne însușim nici cinci la sută din partea de litigii, dar trebuie să o rezolvăm. E vorba de aproape 150.000 de lei, care nu e vreo sumă care să dea pe-afară bugetul Caransebeșului. Rămâne însă ca administrația locală să analizeze situația și dacă demersul nostru este considerat corect, să ne aprobe această sumă, eu neavând-o prevăzută în bugetul clubului. Noi ar trebui să stingem aceste litigii până în data de 13 ianuarie. Noi am făcut toate demersurile necesare către Primărie și Consiliul Local, cred că vom beneficia de înțelegerea dumnealor”, a declarat pentru expressdebanat.ro Dan Avram, președintele Consiliului de Administrație al FC Caransebeș 1913.

Sancţionările cu minus de puncte nu se vor încheia însă pentru FC Caransebeş în cazul în care conducătorii nu vor face în această iarnă rost de bani pentru a stinge aceste litigii. Odată cu următoarea şedinţă a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF depunctările vor continua pentru gugulani, iar acest lucru ar duce într-un final la excluderea din campionat, deci automat la retrogradarea în ultima ligă. Gugulanii nu au astfel nicio şansă să scape fără să îşi achite datoriile.

Deși sancționată, Metalul Reșița a urcat în clasament! Dar tot pe loc retrogradabil

Și cealaltă reprezentantă a Caraș-Severinului în Liga a II-a de fotbal, Metalul Reșița, este „pe minus“ în clasament, după penalizarea de 12 puncte ce a fost operată în această săptămână. Rosso-nerii au obținut doar patru puncte în acest sezon și au fost penalizați în prima fază cu trei puncte după ce jucătorii au refuzat să joace meciul de la Satu Mare, ajungând la un singur punct în clasament. Alte 12 puncte de penalizare au venit în urma unor litigii cu Ardealul Cluj-Napoca și cu jucătorii Alin Liuba și Dănuț Enescu. Astfel, Metalul a ajuns la -11 puncte în clasament, dar nu mai e pe ultimul loc, ci pe penultimul, „beneficiind“ de sancțiunea mult mai drastică a conjudețenei FC Caransebeș 1913, cu care a făcut rocadă. Poziția a 13-a este însă tot una care duce la retrogradarea directă în Liga a III-a. În Valea Domanului, viitorul este în continuare în… ceață. Dacă nu se rezolvă nimic la cele două grupări sportive cărășene, singura lor șansă de a nu retrograda direct este să se retragă între timp alte două formații din Seria a II-a.