21 Decembrie 1989, o zi cu sânge și cu moarte, dar plină de speranțe

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

De 26 de ani, înainte de Praznicul Mântuitorului Isus Hristos îi pomenim pe eroii și martirii care s-au jertfit în Decembrie 1989 pentru libertatea noastră.

Revoluția Română a început la Timișoara, în Banat, s-a extins la Lugoj, Caransebeș și în celelalte orașe, culminând cu răsturnarea regimului comunist în 22 Decembrie. După 26 de ani de la revoluție, astăzi la Caransebeș PS Lucian Mic a binecuvântat un drapel imens de 6 metri, care a fost ridicat lângă crucea de pe podul de peste Timiș, la intrarea în oraș dinspre Timișoara. Acest drapel a fost montat pe un catarg înalt de peste 20 de m, pe care stă scris Caransebeș – Oraș Martir și simbolizează crucea și jertfa celor care au murit aici.

Suntem ocrotiți de Dumnezeu în această Cetate a Caransebeșului, capitală culturală și spirituală a Banatului de Munte. Avem o Cruce care străjuiește pe Muntele Mic, avem această cruce cum intri în oraș și iată vom avea pe această axă și un drapel care ne va întări și în credința moșilor și strămoșilor noștri, dar ne va sensibiliza și cu patriotismul autentic pe care trebuie să-l avem fiecare în inimile și sufletele noastre”, a declarat Episcopul Caransebeșului, PS Lucian.

Într-un moment important, într-un loc aparte în care s-au tras focuri de armă în urmă cu 26 de ani s-au strâns oficialitățile urbei, reprezentanți ai partidelor politice, ai armatei, pentru a depune coroane de flori și a asista la o slujbă de pomenire a martirilor revoluției.

 „21 Decembrie 1989 a fost o zi cu sânge și cu moarte, dar plină de speranțe… pentru un viitor mai bun, o libertate și o democrație reală. La ceas de bilanț, după 26 de ani putem spune că, împreună, cetățenii din Caransebeș au reușit să meargă mai departe, să se impună împotriva altora, să-și depășească toate pragurile pentru ca municipiul Caransebeș să fie un oraș de elită. Cred că revoluția este în fiecare dintre noi și în cei care nu au participat la revoluție, spiritul și ideea de revoluție este pentru fiecare dintre noi de a fi alături în Cetatea în care trăim, de a fi alături pe cetățeni, de oameni și de a lupta pentru un ideal”, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

Acesta este convins că urbea de pe Timiș și Sebeș are cel mai frumos, victorios și luminat drum din Banat. Din cele 8 localități din țară declarate ”Oraș Martir”, Caransebeșul este al doilea după Timișoara.

promovare banner maxagro

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157660302088394″]

Citește și :

Caransebeşul, declarat Oraş-Martir

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/