Florina Brânzan, pe poziție de incompatibilitate

Șefa secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost găsită incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate.

Florina Brânzan a exercitat simultan, începând cu data de 01 iulie 2008, atât funcția de șef al Secției de Boli Infecțioase, cât și cea de administrator la S.C. ART MEDICA S.R.L. BRÂNZAN FLORINA a încălcat, astfel, dispozițiile prevederilor art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „funcția de director medical, respectiv șef de secție este incompatibilă cu exercitarea oricărei activități […]”.

Șefa secției a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

BRÂNZAN FLORINA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și a dreptului la apărare, se arată într-un comunicat emis de Agenția Națională de Integritate.

Citește și:

Viceprimarul Cimponeriu, găsit incompatibil de ANI!