Bombă în dosarul Frunzăverde! Ciobanu, chemat din nou în instanță, cercetarea judecătorească se reia!

Tribunalul Caraş-Severin va pronunţa astăzi sentinţa în dosarul anului, dosarul în care primii doi oameni din judeţ, Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite cu intenţia de a-l avantaja pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi, implicit, pe ei înşişi!

În 22 decembrie 89, bucureştenii ieşeau în stradă şi-l forţau pe Nicolae Ceauşescu să fugă cu un elicopter. Pentru totdeauna! Astăzi, 22 decembrie 2015, magistraţii Tribunalului Caraş-Severin l-ar putea obliga pe Sorin Frunzăverde, omul care a condus ani la rând acest judeţ, să plece de pe scena politică şi din administraţia publică. Mai mult decât atât, l-ar putea trimite în puşcărie! Acolo unde Ionesie Ghiorghioni se află deja cu un picior, după condamnarea într-un alt dosar, tot de corupţie, la şapte ani şi patru luni. Astfel, ziua de 22 decembrie poate avea şi alte conotaţii pentru cărăşeni, sfârşitul „domniei” lui Frunzăverde. Cel puţin aşa solicită procurorii DNA, care l-au trimis în judecată pe Frunzăverde pentru folosirea influenței ori a autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite. Mai exact, că prin mesajul său transmis de aghiotantul Ghiorghioni unor primari ce migraseră spre PSD,ar fi intenţionat ca Iohannis să ajungă preşedintele României, ceea ce i-ar fi adus şi lui avantaje.

Sorin Frunzăverde poate ieşi la fel de bine şi mult mai puternic din acest proces. În cazul unei achitări, aşa cum a cerut chiar el! Avocaţii săi au prezentat o serie de argumente prin care au încercat să demonstreze nevinovăţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Verdictul, astăzi, în jurul orelor 13, pe expressdebanat.ro!

UPDATE, ora 13.00

Instanța nu a putut pronunța astăzi o soluție în procesul de fond, fiind încă destule lucruri neclare. Cauza a fost repusă pe rol, urmând ca în 12 ianuarie Sorin Frunzăverde să dea o nouă declarație, de fapt, un supliment la declarația dată deja în sala de judecată. Mai mult, instanța îl va reaudia pe secretarul județului, Darian Ciobanu!