EXCLUSIV. Parcările din Govândari, tot pe şpagă! Stepanescu nu a avut limite!

Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a vorbit în permanenţă despre respectarea legii şi transparenţă în administraţia locală. Procurorii DNA arată însă că totul a fost un teatru ieftin!

Potrivit probelor aflate la dosarul său instrumentat de DNA Timişoara şi pe care le admite în totalitate ca fiind reale, Mihai Stepanescu i-ar propus omului de afaceri Stelian Tăune atribuirea unui contract pentru reabilitarea unui număr de 24 de străzi. Valoarea proiectului, undeva la 9 milioane de euro! Fostul edil a primit chiar în avans o parte din şpaga pe care o ceruse pentru încredinţarea acestui contract. Numai că socotelile lui Stepanescu nu s-au potrivit şi la Bucureşti, iar proiectul întârzia să primească finanţarea. Nicio tragedie, pentru că dacă sunt 9, atunci sunt bune şi 5! Cam asta i-a explicat Stepanescu omului care îi dăduse şpagă în avans.

Stelian Tăune aflase de la inculpatul Mihai Stepanescu că, în cazul în care lucrarea de 9 milioane euro nu va putea fi finanţată, îl va ajuta să obţină o altă lucrare în valoare de 5 milioane de euro ce priveşte amenajarea de parcări, căi de acces şi spaţii de parcare în zona Govândari”, au reţinut procurorii anticorupţie.

banner 1000 x 100 hd