Exemplu de urmat pentru alți constructori… Stația de epurare e gata

Mai devreme cu două luni decât data preconizată, stația de epurare de la Caransebeș  a fost inaugurată astăzi în prezența oficialităților locale și județene.

Stația are posibilitatea să trateze terțiar un debit de până la 540 de mc pe oră, poate prelua debite până la 1000 de mc pe oră, pe care le tratează pentru carbon, fosfor și azot, rezultatul ducându-se către râul Timiș. Valoarea totală a investiției depășește 27 de milioane de lei, stația fiind dotată cu echipamente pentru tratare mecanică, o linie masivă biologică, bazine colectoare, și o linie de tratare a nămolului.

S-a investit în toate rețelele de interior: apă curentă, laborator de ultimă generație și clădire administrativă. Au fost făcute toate probele, se va realiza un colector nou și stația va fi pusă în funcțiune, cel mai probabil, în maxim o lună de zile”, ne-a precizat Mihail Manu, reprezentantul antreprenorului Veolia Water Solutions and Technologies.

Potrivit primarului Marcel Vela, nu este o simplă stație, ci o adevărată uzină, o lucrare magnifică:

Ceea ce se întâmplă aici este o adevărată uzină, de la preluarea apei menajere până la eliminarea ei, purificată, în râul Timiș. Este o tehnologie de înaltă calitate, cu amenajări realizate la standarde înalte. Această stație de epurare din Caransebeș este cea mai modernă din Banat. Iată că a meritat așteptarea. Tot ceea ce s-a împlinit aici are un nivel tehnologic ridicat. Acest lucru ne încântă, ne onorează și ne face să fim optimiști pentru viitorul protecției mediului, pentru apele curate ale râului Timiș și în același timp pentru asigurarea unui serviciu de calitate. Mulțumesc celor care s-au implicat, consultanți, proiectanți, constructori, diriginți de șantier, Aquacaraș, care au supravegheat această lucrare, dar și cetățenilor urbei care au înțeles efortul că trebuie să cofinanțăm acest proiect cu finanțare europeană, pentru că, dacă l-am fi făcut cu bani de la bugetul local, din rezervele noastre de investiții, ar fi trebuit câțiva zeci de ani pentru a achiziționa o asemenea stație de epurare”, ne-a declarat edilul urbei, Marcel Vela.

Citește și :

Aproape 50 de milioane de euro pentru apă, canal și stație de epurare la Caransebeș!

27 de milioane de lei pentru stație de epurare nouă!