Mihaela Drăgilă, nemulțumită de ancheta polițiștilor la Primăria Lăpușnicu Mare! „Am fost numiți paranoici!”

Incidentul de la Lăpușnicu Mare e învăluit în mister. Un mister care pare greu de deslușit, având în vedere concluzia polițiștilor: „nu sunt urme de efracție la ușile și ferestrele exterioare sau la căile de acces exterioare”. Primarul Mihaela Drăgilă se declară nemulțumită de modul în care anchetatorii și-au făcut treaba.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a emis un comunicat de presă referitor la incidentul de ieri. Un apel la 112 anunța aseară faptul că „a fost forțat sediul Primăriei Comunei Lăpușnicu Mare”. „La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare și care, în urma verificărilor efectuate, a constatat că nu sunt urme de efracție la ușile și ferestrele exterioare sau la căile de acces exterioare. Primarul comunei Lăpușnicu Mare a specificat că nu se poate stabili dacă lipsesc bunuri sau documente din sediul primăriei și că în perioada imediat următoare se va efectua un inventar. În cauză se efectuează cercetări față de autori necunoscuți pentru comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat”, este informarea polițiștilor cărășeni.

Pentru cei mai mulți, incidentul de aseară pare unul minor, așa că doar câțiva oameni îi dau importanță. Printre ei, și Mihaela Drăgilă, cea care a câștigat fotoliul de primar la alegerile locale din 11 iunie. Aceasta consideră că atitudinea polițiștilor în acest caz nu este una potrivită. Într-adevăr, spune ea, nu sunt semne evidente care să anunțe spargerea, dar ușa de la intrare putea fi forțată și altfel, nu neapărat cu obiecte ascuțite, care să lase urme. În plus, dulapul cu documente are încuietoarea îndoită, cel mai probabil de la forțare, însă nici asta nu a ridicat semne mari de întrebare. Ba mai mult, noaptea trecută Primăria a rămas fără butucul de la ușă, clădirea fiind păzită doar de unul dintre angajații instituției.

„Mă declar destul de nemulțumită de felul în care a decurs ancheta ieri. Mai ales că am fost numiți paranoici de către domnii care au venit de la Criminalistică pentru că am întrebat cum vom asigura noi paza în acel birou de la Contabilitate, ce are ușă care nu se încuie, are un dulap ce nu mai are nici încuietoare și ușa de la intrarea în primărie nu mai are butuc, pentru că dumnealor l-au ridicat. Eu mă așteptam să vină Poliția să asigure paza, nu a venit, nu știu dacă eu trebuia să îi chem, cred că nu. A rămas doar băiatul care e paznic la noi în sat. Omul era îngrijorat că rămâne el cu toată responsabilitatea asta. El voia să mai rămână cu cineva acolo sau cel puțin să se izoleze biroul de la Contabilitate, dar domnii de la Criminalistică ne-au întrebat dacă nu cumva suntem paranoici. Asta e cel puțin lipsă de politețe, dacă nu chiar de profesionalism!”, a declarat Mihaela Drăgilă pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: Sediul Primăriei Lăpușnicu Mare a fost spart! Ținta: dulapul cu documente!

celtic transilvania 1000x100px

Colac peste pupăză, o probă crucială pentru anchetă lipsește. „Viceprimarul mi-a spus că nu funcționează sistemul video, nimeni nu știe cine are parola de acces acolo, există și un sistem de alarmă montat în primărie. Nici ăla nu funcționează”, ne-a dezvăluit Mihaela Drăgilă. „Și cu toate astea, oamenii care își pun întrebări sunt paranoici”.

Cât privește o altă informație pe care polițiștii au considerat-o demnă de menționat în comunicatul de presă, Mihaela Drăgilă spune că este evident faptul că ea nu poate ști dacă din dulapul cu acte lipsește vreo hârtie. „Mi se pare logic să nu pot spune eu dacă lipsesc acte din dulap sau nu. Numai contabilul poate spune și nici el acum. La o primă vedere, nu putem realiza ce lipsește. E stupid să mă întrebi pe mine dacă lipsesc hârtii. Eu nici măcar nu am depus jurământ încă”.

„A fi precaut în astfel de situații nu înseamnă să fii paranoic”, a mai spus primarul liberal.