Sediul Primăriei Lăpușnicu Mare a fost spart! Ținta: dulapul cu documente!

În comuna Lăpușnicu Mare s-a dat alarma! Dacă în urmă cu două săptămâni agitația era cauzată de alegerile locale, de această dată, un apel la 112 a anunțat că sediul Primăriei a fost spart. Ținta celor care au intrat în clădire ar fi documentele instituției!

În comuna Lăpușnicu Mare este forfotă după ce femeia de serviciu care face curățenie în Primărie a anunțat că ușa de la intrare a fost forțată, iar cineva a umblat la dulapul cu documente, în care se află facturi, acte contabile și contracte datând din anul 2010 și până în prezent. Imediat, la fața locului s-au deplasat angajații instituției, în frunte cu Mihaela Drăgilă, cea care a câștigat alegerile din partea PNL pentru funcția de primar în 11 iunie. „A venit Poliția la fața locului, dar domnul care a venit cu echipajul de intervenție susține că ține el minte încă de la alegeri că ușa se deschidea cu probleme. Femeia de serviciu susține într-una că ușa pe care o deschide de ani de zile se deschide altfel. În afară de asta, ușa dulapului unde erau actele e și ea deschisă, se vede că s-a tras de ambele mânere”, povestește Drăgilă.

Primarul ales susține că lucrurile sunt suspecte și ar putea avea legătură cu fostul edil-șef din Lăpușnicu Mare, pesedistul Ion Lala. „Acum câteva zile a trecut pe aici domnul fost primar și domnul inginer, aici de față, îmi spune că l-a abordat pe contabilul instituției cu următoarea frază: «Luca, vrei să mă bagi în pușcărie?». Contabilul e aici, de față, iar treaba și-a amintit-o domnul inginer de la Registrul Agricol. E un detaliu foarte important! A trecut și domnul fost primar în seara asta, a aruncat o privire…”

Nu este primul incident de acest gen petrecut în primăria din Lăpușnicu Mare. În urmă cu câțiva ani, contabilul instituției a depus o plângere la Poliție după ce dulapurile cu documente au fost forțate. Și-a retras însă plângerea la rugămințile bibliotecarei și ale unui angajat de la Situații de Urgență, „care au deschis atunci fără acordul lui și fără cheie, la ordinele fostului primar”, susține Mihaela Drăgilă.

Se pare însă că tensiuni există în comună și pe alte planuri de când s-a schimbat conducerea. „Un televizor a fost luat din primărie, în urmă cu două săptămâni, fix în lunea de după alegeri, de către domnul fost primar. A venit și a luat un LCD Samsung din biroul Primăriei. După cunoștințele noastre, era proprietatea Primăriei. Eu chiar l-am abordat. Împreună cu domnul de la Situații de Urgență, cu care s-a forțat ușa de la dulapuri în urmă cu ani de zile, au luat și au cărat în mașina domnului televizorul respectiv. Avea o valoare de 6.000 de lei. Nu mi-a spus că e proprietate personală sau ceva, decât că sunt primar datorită faptului că el și-a dat demisia”, dezvăluie Mihaela Drăgilă.

Contactat de Express de Banat, fostul primar Ion Lala susține că nu are nicio legătură cu incidentul și dezminte informația potrivit căreia ar fi avut vreo discuție cu contabilul Primăriei. „Asta e aberația zilei. Nu am eu discuții cu nimeni. Eu am ieșit și pa”. Cât privește episodul cu televizorul, Lala recunoaște că l-a luat, dar spune că îi aparține. „Cine v-a informat v-a informat greșit. Este televizorul meu, eu am martori de la cine l-am cumpărat. Păi eu sunt nebun, iau televizorul cumpărat de Primărie?”.

„Lucrurile oricum să știți că se leagă între ele. Tind să cred că toată lumea încearcă să minimalizeze incidentul și încearcă să convingă și femeia de serviciu, care cunoaște intrarea mai bine decât oricine, că ușa a avut probleme de mult, nu de acum”, a conchis noul primar al comunei, Mihaela Drăgilă.

Și Poliția spune că s-a efectuat un apel la 112 în acest caz, dar nu se poate confirma incidentul până când echipa de la fața locului nu va termina cercetările. Cel mai probabil, anchetatorii vor viziona și imaginile de pe camerele video ale instituției. Cert este că de vineri până în această seară, când s-a dat alarma, nimeni nu a mai intrat în Primărie. Cel puțin, nu în mod oficial.