Stațiunea Băile Herculane, în topul zonelor din România unde se trăiește sănătos

Județul Caraș-Severin se află pe locul 2 în topul zonelor din România unde este cel mai sănătos să trăiești. Potrivit realizatorului emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, dr. Oana Cuzino, după Govora cu zona Vâlcea, în Băile Herculane și împrejurimi se trăiește foarte sănătos.

Băile Herculane abundă de izvoare sulfuroase cu puteri curative. Factorii terapeutici specifici în zonă sunt naturali și constau într-un bioclimat sedativ de curățare și ape minerale termale bicarbonate, cloruro-sodice și ușor sulfuroase, folosite atât în cure externe, cât și în cele interne, spune Oana Cuzino.

Zona este ideală în special celor care suferă de tulburări nervoase, dar și afecțiuni reumatismale și sistemice, precum poliartrita reumatoidă, spondiloza anchilozantă, reumatisme cronice, reumatisme degenerative și alte afecțiuni ale aparatului locomotor.

Ca indicații secundare, la bazele de tratament se tratează inclusiv afecțiuni neurologice periferice și centrale, boli endocrine și metabolice, afecțiuni respiratorii, boli profesionale ori dermatologice.

expresb 1000x100

În opinia Oanei Cuzino, Băile Herculane se află în fața zonei Bihor cu dealurile și munții Pădurea Craiului (locul 3) sau a altor locuri din România cum ar fi Borsec, Covasna, Vatra Dornei, sau Valea Prahovei.

Sursă foto: Băile Herculane – BHCS

1000 x 200 gif