Peste 400 de medii de 10 la Evaluarea Națională! Nici una din Caraș-Severin!

Cinci județe din România se află pe harta cu zero medii de 10 la Evaluarea Națională. Printre ele, și Caraș-Severin. În plus, județul s-a poziționat la coada clasamentului în ceea ce privește rata de promovare, deși aceasta este de aproape 70%!

Dacă unii au trecut astăzi prin primele emoții serioase, având în vedere că absolvenții clasei a XII-a au participat astăzi la prima probă scrisă a bacalaureatului, alții au aflat deja rezultatele celui mai important examen de până acum: Evaluarea Națională.

La nivel național, 467 de elevi au obținut 10 la examen. Asta în timp ce 5 județe din țară nu au nicio medie de 10: Mehedinți, Sibiu, Covasna, Harghita și Caraș-Severin. În plus, potrivit Mediafax, Caraș-Severinul este la coada clasamentului și când vine vorba despre numărul celor care au obținut medii de trecere: Giurgiu (61,2%), Teleorman (63,5%), Mehedinţi (68%) Caraş-Severin (69,6%). Anul trecut, rata de promovare în județul Caraș-Severin a fost 64,9% înainte de contestații.

Din cei 1.912 elevi cărășeni care au participat la probele examenului, 7 au obținut nota 1, iar aproape 300 dintre ei au promovat examenul cu emoții, obținând note între 5 și 6. La polul opus, note de peste 9 au reușit să obțină aproape 200 de elevi.

Cele mai mari note au fost obținute de Nicoleta Rodica Stefanica de la Şcoala Gimnazială „Mihai Peia” din Reşiţa (9,95), urmată de Lavinia Ana Maria Antonesă de la Colegiul Naţional „Traian Doda” Caransebeș (9,92), respectiv Mădălina Maria Boloca de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Reşiţa şi Alexia Mihaela Sechei – Liceul Tehnologic „Decebal” Caransebeş, cu media 9,90.

Elevii au putut depune contestații astăzi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/