Metode de înșelăciune din ce în ce mai creative! Un tânăr din Timișoara, la un pas să cadă în capcană

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Site-urile de vânzări sunt tot mai des folosite de cei care doresc să comercializeze, să schimbe sau să cumpere anumite lucruri, însă dezavantajul este că nu se știe cine se află în spatele calculatorului și ce urmărește de fapt. Un tânăr din Timișoara, de exemplu, era cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pus spre vânzare pe un astfel de site.

Piața online câștigă tot mai mult teren în ziua de astăzi și oferă o sumedenie de posibilități prin care cetățenii pot comercializa, închiria sau schimba diferite lucruri. De la haine și cosmetice la telefoane mobile, autoturisme și chiar animale domestice. De cele mai multe ori însă nu ne întrebăm cine este cu adevărat cel care ne contactează și care este scopul său. Un tânăr din Timișoara a trăit o experiență neplăcută după de a postat un anunț de vânzare a unui telefon mobil în valoare de 2.500 de lei. 

Denis Albuț a fost sunat în jurul orei 22.00 de o persoană care, aparent, era foarte interesată să cumpere smartphone-ul. „Chiar dacă era târziu, am stabilit să ne întâlnim în fața blocului. Au venit trei oameni care mi-au spus că vor să cumpere telefonul pentru copilul lor. Eu eram împreună cu prietena mea. I l-am dat și am așteptat să se uite la el. După câteva minute au spus că nu îi place băiatului, i-au înapoiat prietenei mele telefonul, dar după ce au încuiat ușile mașinii am observat că este o replică a modelului de telefon pe care doream să îl vând”, a povestit, pentru Express de Banat, Denis Albuț.

Tânărul a vrut să deschidă ușile autoturismului și a reușit abia după ce i-a amenințat pe potențialii cumpărători că sună la poliție. În final aceștia s-au speriat și i-au înapoiat telefonul original după care au plecat în mare grabă. „Eu mă pricep la telefoane. Administrez un service în Timișoara, dar sunt oameni care nu se pricep și pot cădea victime. Am contactat poliția, dar nu se poate face nimic pentru că înșelăciunea nu a fost realizată propriu-zis. Am aflat de la colegii mei că o altă persoană a trecut printr-o experiență neplăcută cu aceiași indivizi care au încercat să îi vândă replică a unui telefon pretinzând că este original”, a mai povestit Denis.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Tot mai multe cazuri de acest fel au loc în ziua de astăzi și cetățenii trebuie să fie prudenți. În cazul în care devin victime ale unor infracțiuni pot înregistra o plângere pentru orice faptă prin care sunt păgubiți.

„Persoanele care recurg la comiterea unor asemenea infracțiuni au de regulă antecedente penale, aspect ce poate atrage pronunțarea unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare. Aceste infracțiuni sunt foarte frecvente. Urmarea imediată a săvârșirii infracțiunii de înșelăciune este producerea unei pagube, acesta fiind și momentul consumării infracțiunii. Când paguba nu se produce ne aflăm în faza tentată a infracțiunii, incriminată și ea deasemenea conform Codului Penal. În opinia mea, consumarea infracțiunii a avut loc în momentul producerii pagubei, iar persoanei vătămate i-a fost creată o pagubă materială efectivă prin acțiunea sau inacțiunea prin care s-a realizat elementul material. Recuperarea ulterioară a bunului din posesia făptuitorului prin eforturile depuse de către acesta nu schimbă starea de fapt. În aceste situații este recomandată sesizarea organelor abilitate”, a declarat, pentru Express de Banat, avocat Renata Reiss.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/