Metalul, în insolvență! Stepanescu și Rufă schimbă ultimele pase!

În Valea Domanului este foarte aproape să se pună lacătul, la numai doi ani după asocierea municipalității cu Cătălin Rufă, cel care a adus Damila Măciuca la Reșița și a transformat-o în Metalul!

Rosso-nerii au șanse reduse să ia startul în viitoarea ediție de campionat. Cătălin Rufă recunoaște deschis că îi va fi imposibil să suporte de unul singur toate cheltuielile generate de echipa de fotbal, în condițiile în care Consiliul Local Reșița susține că și-a respectat în totalitate obligațiile asumate prin contract, fiind cu plățile la zi. În consecință, cel mai probabil, Valea Domanului va dispărea din nou de pe harta fotbalului românesc la nivelul primelor trei eșaloane.
Administrația locală nu a mai trimis vreun leu clubului de fotbal din primăvară, considerând că a plătit mai multe miliarde în avans. Raportul Curții de Conturi întărește oarecum această poziție. În documentul respectiv se vorbește despre „utilizarea nelegală de către SC Metalul Reșița SA a fondurilor publice obținute de la bugetul local prin efectuarea unor cheltuieli ce exced normelor legale pentru activitatea sportivă sau peste limitele maxime prevăzute în aceste norme”. Practic, clubului de fotbal i se reproșează că ar fi plătit jucătorii din bani publici cu mai mult de 80 la sută din nivelul indemnizației sportive de lot național. Tot ce înseamnă salarii mai mari de 720 de lei ar fi trebuit suportate din surse proprii sau bani privați. „Exact așa s-a întâmplat! Curtea de Conturi a analizat doar documentele puse la dispoziție de Primăria Reșița. Nouă, clubului de fotbal, SC Metalul Reșița SA de fapt, nu ne-au fost solicitate oficial niciun fel de documente, pentru că am fi putut dovedi foarte clar cum și din ce surse se plătesc salariile și celelalte cheltuieli la care fac referire cei de la Curtea de Conturi. Nu e absolut nicio problemă. Tot ceea ce a constatat Curtea de Conturi va fi contestat și vom dovedi foarte limpede că e o concluzie eronată”, a explicat Cătălin Rufă, patronul rosso-nerilor.
Interesant este că, deși inițial administrația publică locală i-a transmis lui Cătălin Rufă că are de recuperat de la SC Metalul Reșița SA ceva mai mult de 8 miliarde de lei vechi, că ar fi cu plățile la zi, acum a anunțat oficial că va contesta Raportul Curții de Conturi. În aceste condiții, practic, municipalitatea recunoaște indirect faptul că are restanțe față de clubul din Valea Domanului. „După părerea mea, Curtea de Conturi nu are dreptate și vom contesta decizia. Problema este că până la soluționarea contestației noi nu mai putem deconta acele cheltuieli cu salariile. Decizia este obligatorie, chiar dacă salariile nu au fost date de Primăria Reșița, ci de un club privat. Eu insist de trei luni să punem pe ordinea de zi a Consiliului Local problema fotbalului, să hotărâm ce facem, mai ținem echipa, renunțăm la ea etc.”, a explicat viceprimarul Ioan Crina pentru expressdebanat.ro. Vicele nu a făcut altceva decât să confirme faptul că, prea curând, niciun leu nu va fi direcționat de către municipalitate spre Valea Domanului.
Primarul Mihai Stepanescu a vorbit la rândul său despre Metalul Reșița, după ședința de îndată a Consiliului Local de luni. „S-a discutat despre faptul că nu am primit un răspuns de la acționarul majoritar de la Metalul cu privire la cele cinci grupe de juniori pe care clubul de Liga a II-a ar trebui să le aibă în program. Am decis să trimit o echipă la federație și să se întâlnească cu patronul, cu administratorul, pentru că noi oferim și jucători, și bază, oferim și bani, soluții. Nu am primit în schimb mare lucru din ce am solicitat noi. Nu ne dorim niciun litigiu, ne dorim doar seriozitate și respectarea legilor”, a precizat edilul-șef.
Patronul Metalului spune că nu-și explică de ce lucrurile nu se pot rezolva și anunță dezastrul iminent: „E ultimul moment în care se mai poate repara ceva. Din punctul meu de vedere, soarta echipei depinde de domnul primar și de consilierii locali. Eu îmi doresc să fie bine și să mergem mai departe. Dacă nu se reia finanțarea de către municipalitate, e cam clar. Clubul va intra în insolvență, nu există altă variantă. Eu nu am de unde da mai mulți bani. Nu știu cum și dacă vom putea începe campionatul în cazul în care nu se vor plăti contribuțiile de către Consiliul Local. Sunt tot mai multe litigii, cred că avem deja și o depunctare, e clar că insolvența nu poate fi evitată în actuala situație. Îmi pare rău pentru ceea ce se întâmplă, dar trebuie să se înțeleagă faptul că Metalul e în primul rând echipa Reșiței, nu a lui Cătălin Rufă. Eu cred că nu se mai vrea fotbal la Reșița, pentru că dacă problema eram eu exista varianta cumpărării acțiunilor mele”.

Comments

 1. suporter says:

  Analizati ce spune vicele”Eu insist de trei luni sa punem pe ordinea de zi a Consiliului local problema fotbalului…”Si intrebam noi CINE N-A VRUT tov. vice?Papa de la Roma, Gigi Becali,sau tot voi, in frunte cu PRIMARUL, ca sunteti (PSD)super majoritari , acum il aveti in gasca pana si pe bimbo !Si atunci de ce nu va asumati ESECUL, de ce dati vina pe Gurgu, Ciocan, Gigi Roua,sau femeia de serviciu?Fara sa vreti, fiindca nu aveti teama de nimeni si nimic,va dezvaluiti propriile si multele greseli pe care le-ati facut.Alegeti-va melodia care sa va cante prohodul!!

 2. Asta Basta says:

  Cand nu e cap vai de picioare. Acum 2 ani Resita avea 2 echipe in C cu sanse reale de promovare daca asta se dorea… doar ca Consilul a hotarat asocierea cu Damila Maciuca iar tot ceea ce s-a investit pur si simplu s-a aruncat pe geam. Pacat ! Ar trebui trasi la raspundere toti cei care au hotarat acest lucru . Cum sa comanzi pe banii altora si sa te numesti Rufa , pardon patron de echipa?!

 3. mozart says:

  Dacă doar Enescu revendică 310 milioane vechi,salariul său pe 6 luni, ceilalţi cât mai au de primit? De ce Rufă nu spune niciodată câţi bani a băgat la echipă pe lângă locul de liga a II-a? Metalule, te-ai născut din plagiat, vei muri ca renegat!

 4. rosca says:

  rufa spune ca e echipa Resitei dar niciodata nu s-a consultat cu partenereul lui [ consiliul local ] cand a fost adus un antrenor ,dar mai ales cand a plecat vreun jucator . suporterii ros negri stiu foarte bine ca au plecat vreo 15 jucatori gratis si hotararea a fost luata doar de rufa.oare chiar au plecat gratis !

 5. popescu says:

  Domnilor din administratia locala noi contibuabilii am vrea ca impozitele platite de noi sa fie folosite pentru repararea strazilor, a podurilor ,a parcurilor care arata jalnic cu banci rupte, pline de mizerii, a locurilor de joaca pentru copii nostrii si nu sa pompati miliarde de lei intrun fotbal mediocru .Ce repede ati uitat de afacerea paguboasa cu fotbalul a lui Spataru Liviu si acel om de afaceri dubios.Bravo celor de la curtea de conturi daca au avut curajul sa scoata la iveala afacerea cu fotbalul .Dar oare ce face DNA de ce nu vine sa traga la raspundere pe cei care cheltuie banii publici in defavoarea noastra a cetatenilor.

 6. plusica says:

  De trei saptamani Express de Banat nu mai are alt subiect de presa.Metalu si iar Metalu.Ba da raportul Curtii de Conturi de la Resita. Apropo mai Sanciule tu nu cunosti judetul si celelalte administrstii locale.Hai sa iti dau eu subiect de presa. Caransebesul si marile sale realizari.1.Sculptuti rupestre probabil in extravilsnul Caransebesului.
  2. fantani arteziene platite la de trei ori pretul.
  3. lipsa autorizatiilor necesare atat la parcul de sculpturi din camp cat si la fantani.
  4.contracte de consultanta juridca inccredintate pe sute de mii de euro finului primarului Vela , Chioariu actualul sot al Valeriri Schelian. Va ajung subiectele de presa ? va rog sa le dezvoltati.Sau poate nu va bagati.

 7. drumes says:

  Vom vedea cum sta treba si cu Rufa Din aprilie de cand s-a sistat finantarea la Metalu de catre consiliullocal si primar omul a ramas fara obiectul muncii .Atat de pasionat de fotbal este incat nici grupele de juniori transferate la Metalul nu au fost inscrise la FRF. MAI MULT DECST ATAT A SPUS CA ISI IAVJUCARIA si pleaca dupa cum observam cu totii nu are unde. Nici dracu nu il vrea.Vom vedea daca ramanem si fara echipe de C. Eu personal nu cred. In cea ce priveste investitiile pe banii putini pe care ii are Resita eu cred ca au fost facute destule in regie proprie pentru a se putea realiza cat msi multe.Tu bunule cetatean de tapinari ca Hotnogu Padurean si compania si auzit?De khilometrul 7? De teapa din centrul civic de Szd?De urban prescom cet,piete societati capusate de mafia liberalo-democrata ce a ssecatuit bugetul locsl Sau poate de AquaCarasocietate care din porunca marelui stapan frunzeti face franjuri strazile din Resita.Cetatene ai posibilitatea acum sa te afirmi. Spune te rog ce atitudune publica ai luat impotriva lor. Doar daca esticredil mai contezi in caz contrarbnu poti fi decat un sugator de strinfi MARCA Frunzaverde Pnl-Pdl.Pe mine nu ai reusit sa ma convingi ca nu esti doar o persoana interesata si aservita. Atentie! Campania nu a inceput,iar daca Voi defilati cu Marsalic care este la al 4lea mandat de consilier local si nu a facut nimic pentru Resita cred ca sti ce va asteapta.Umininta maxima din partea resitenilor.

 8. resitean says:

  Drumarule, esti OBSEDAT de PDL, PNLsi toti care se opun PSD_ului!Stai putin ca pica Ponta si apoi si ceilalti acoliti inclusiv cei de la Resita!Si invata sa scrii, analfabetule!

 9. dan says:

  Cei care isi inchipuie, resiteanule , ca se va intoare ciuma portocalie se inseala. Nu am uitat ce rau au facut acestia resitenilor. Are dreptate drumes. Probabil ai fost unul dintre cei care au sifonat banul public si au aruncat Resita cu 20 de ani in urma. Cat timp au fost in CL au praduit bugetul primariei si asaunul redus. Cand trec prin centrul civic imi dau seama unde s-au dus banii nostri, in dale chinezesti de unica folosinta. Asa ca mucles baiatule.

 10. Rossoner says:

  Stimabililor, sunteti experti in comentat si criticat. Voi le stiti pe toate. sunteti cumva perfecti? Resita a fost un etalon si in fotbalul national si incearca sa tina stacheta ridicata. Din pacate, sustinerea unei echipe de fotbal implica multe resurse financiare, in primul rand, iar daca nu le ai, nu poti sa faci performanta. Primarul Stepanescu s-a zbatut sa mentina echipa, sa ii asigure conditii (modernizarea stadionului, realizarea terenului sintetic etc.), sa atraga jucatori buni, antrenori experimentati, sa faca investitii la stadion. Dar voi vedeti numai paiul din ochii altuia, nu si barna din ochii vostri.

 11. drumes says:

  Asa este rossoner ai dreptate100%.In ceea ce-l priveste pe resitean mai bine “analfabet” decat sluga.