Mesaje de intimidare pentru primarul Vasilescu! Edilul pune actele pe masă şi îl acuză dur pe vicepreşedintele Ghiorghioni!

Edilul-şef de la Băile Herculane a replicat printr-un comunicat de presă după ce, săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, spunea că e cel mai slab primar din judeţ.

Afirmaţiile făcute de Ghiorghioni în conferinţa de presă nu i-au picat deloc bine primarului Vasilescu, care, pentru a demonta totul, a semnat un comunicat de presă în care prezintă situaţia proiectelor pe care le-a iniţiat şi stadiul fiecăruia. „În cei şase ani de când sunt primar, am făcut nenumărate informări şi solicitări pentru sprijin din partea conducerii judeţului în implementarea proiectelor de investiţii ale Primăriei oraşului Băile Herculane. Pentru clarificarea acestui aspect, am să fac o scurtă prezentare a proiectelor cu finanţare din fonduri europene şi guvernamentale, aflate în diverse stadii de implementare, întocmite în perioada de când sunt primar la Băile Herculane:

 

Finanţare prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

 • Reabilitarea Străzii Romane, cod MIS – ETC:392, în valoare de 1,17 milioane euro. Implementat în anii 2011-2012

Finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013:

* Axa prioritară 5 – Dezvoltarea şi promovarea turismului

 • reabilitare străzi, poduri şi Parc Central, cod SMIS – 17814, Contract

de finantare nr. 2392 din 27.12.2011 semnat cu M.D.R.A.P. cu o valoare de 4,003 milioane euro. Proiect aflat în implementare;

 • promovare turism local, cod SMIS – 27497, contract de finanţare

nr.2751/29.12.2011, în valoare de 220.000 euro, semnat cu M.D.R.A.P. Proiectul se află în implementare.

 • Centrul Naţional de Informare şi promovare turistică în oraşul Băile

Herculane, judeţul Caraş-Severin, cod SMIS – 38836, cu o valoare de 146 mii euro. Proiectul este aprobat, urmând ca în zilele următoare să fie semnat contractul de finanţare cu M.D.R.A.P.

*  Axa prioritară 2,Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale

 • reabilitare străzi, pod pietonal şi construire pod rutier peste râul Cerna,

cod SMIS – 11571,  cu o valoare de 2,11 mililoane euro. În data de  26.06.2014 a avut loc vizita la faţa locului a reprezenţantilor A.D.R. VEST – Timişoara, urmând a fi semnat contractul de finanţare.

           

   Finanţare prin Programul Operaţional Sectorial  „Creşterea Competitivităţii Economice” – POS CCE , Axa prioritară 4 :

 • centrală fotovoltaică pentru producerea energiei electrice, cod SMIS –

21567, contract de finanţare nr. 46 RES/10.06.2013, semnat cu Ministerul Economiei, în valoare de 4,39 milioane euro. În momentul de faţă se află în derulare pe SEAP procedura de licitaţie electronică pentru desemnarea proiectantului şi a executantului lucrărilor de construcţie a centralei fotovoltaice.

            Din această scurtă prezentare rezultă că pentru oraşul Băile Herculane sunt aprobate finanţări din fonduri europene în valoare de peste  12 milioane euro, din care în derulare efectivă proiecte în valoare de 9,78 milioane euro.

            Pe lângă proiectele finanţate din fonduri europene avem şi proiecte aprobate pentru finanţare din fonduri guvernamentale:

 • reabilitare reţele de apă şi canalizare, în valoare de 4,47 milioane RON. Proiect aflat în implementare;
 • reabilitare cinematograf, in valoare de 2,68 milioane RON.
 • reabilitare poduri şi îndiguiri în Centrul Istoric, în valoare de 7,68 milioane RON.
 • reabilitare trasee turistice, în valoare de 1,39 milioane RON.
 • reabilitare Cămin Cultural Pecinişca, în valoare de 3,1 milioane RON. Realizat în proporţie de 95%.
 • Reabilitare Vila Elisabeta, în valoare de 3,11 milioane RON. Realizat în proporţie de  60%.

După cele prezentate, rezultă ca situaţia nu este nicidecum aşa cum o  prezintă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni”, a precizat Nicuşor Vasilescu.

Ghiorghioni, ironizat de Vasilescu

Primarul de la Herculane nu a vrut să-i rămână dator vicepreşedintelui Consiliului Judeţean şi a replicat dur. „Procedura de dezinformare practicată de această persoană, prin aducerea de  acuze nefondate, are drept scop intimidarea mea şi să mă determine să nu prezint situaţia reală a proiectelor din Băile Herculane. Atât timp cât există această practică a mesajelor de intimidare, nu vor exista soluţii pentru problemele judeţului şi implicit pentru problemele oraşului Băile Herculane, acesta nefiind un exemplu de bună administrare publică, conducerea Consiliului Judeţean trebuind să fie un exemplu pentru administraţiile locale, îndrumând şi găsind soluţii pentru problemele comunităţilor pe care noi, primarii, le reprezentăm. Acest personaj, care se autoapreciază în conferinţe publice, ar trebui să realizeze că nici din postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, nici din alte funcţii publice deţinute până în prezent, nu a adus beneficii judeţului nostru, ci a supravieţuit politic trăind în umbra preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde. Drept urmare, nu are nici calitatea şi nici expertiza necesară să facă evaluarea mea administrativă. Referitor la afirmaţia precum că am stat pe scările ministerelor pentru a mi se aproba proiectele mai sus prezentate, afirm cu tărie că am luat decizia potrivită, de a susţine la Bucureşti proiectele comunităţii pe care o reprezint şi nu de a merge în separeurile Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Reşiţa, pentru a sta într-o poziţie plecată, aşteptând palma de binecuvântare a stăpânului”, a afirmat primarul Vasilescu.

Invitaţie pentru Frunzăverde

Drumul de intrare în oraş, subiect despre care a avut un schimb de replici şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a fost readus în discuţie de edilul-şef: „Mă aştept, totuşi, ca domnul preşedinte Sorin Frunzăverde să înţeleagă, măcar acum, importanţa staţiunii Băile Herculane şi a proiectelor pe care le avem pentru dezvoltarea turismului şi să susţină concret, prin demersuri  publice şi alocări de la Consiliul Judeţean, proiectele din staţiunea Băile Herculane,şi în special proiectul de asfaltare a Drumului Judeţean de intrare în staţiune, pentru care este imperios necesar acceptul Consiliului Judeţean dat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a-l include la finanţare şi de a începe imediat lucrările de asfaltare, întrucât procedurile de atribuire a lucrărilor de reabilitare a drumului de intrare în oraş au fost finalizate de către Primăria Băile Herculane, sau să  transfere dreptul de proprietate  asupra drumului Consiliului Local Băile Herculane pentru a putea susţine direct alocarea de fonduri de către M.D.R.A.P. Domnule preşedinte Sorin Frunzăverde, dacă aţi fi susţinut în această perioadă toate aceste proiecte, staţiunea Băile Herculane ar fi devenit din nou perla turismului de altădată, drept care vă invit la adoptarea unei poziţii publice de sprijinire a  proiectelor şi nu de obstrucţionare a acestora, aşa cum s-a făcut până acum. În încheiere, îmi exprim speranţa ca următoarea conferinţă de presă referitoare la problemele de la Băile Herculane să nu fie susţinută de domnul director Ianăş Roseţi”.

 

CITEŞTE ŞI:

Renașterea stațiunii Herculane, mai mult mit decât realitate. Ghiorghioni somează Direcția pentru Cultură și autoritățile locale!

Vasilescu: ,,Niciun ban, niciun sprijin de la Consiliul Judeţean pentru Herculane!” Ghiorghioni: ,,Numai minciuni!”

Primarul Vasilescu vrea drumul din Herculane. Preşedintele Frunzăverde îi cere să arate banii!

1000x100 (5)