Mesaj pacifist în județ despre USL de Ziua PNL!

explo 1000x200

În ciuda neînțelegerilor dintre unii membri ai Uniunii Social Liberale la nivel central, mesajul liderului PNL este unul care vehiculează liniște pe scena politică la nivel de Caraș-Severin. Marcel Vela spune că prin crearea USL, în 2011, s-au pus bazele readucerii țării la normalitate.

Scena politică din Caraș-Severin, cel puțin, rezervă multă liniște la începului anului 2014. Asta, potrivit declarației liderului PNL. Marcel Vela este de părere că misiunea USL a fost încă de înființare readucerea stării de normalitate în rândul românilor.  „Sub președinția lui Crin Antonescu, PNL devine începând cu anul 2009 un partid major pe scena politică, iar prin crearea USL din 2011 se pun bazele readucerii României la normalitate și la o democrație autentică odată cu revenirea la guvernare în 2012”, spune liderul liberal.

„Astăzi, la nivel național, PNL reprezintă Dreapta Românească. Totodată, în proiectul politic al Uniunii Social Liberale este  parte în actul de  guvernare pentru reforma economică și ieșirea României din criza în care a intrat între anii 2008-2012, dar și pentru modernizarea legislativă și alinierea democratică și constituțională a României la valorile Uniunii Europene. Aici, in Banat, PNL Caraș-Severin a devenit principalul partid politic al județului și este recunoscut la nivel național ca o filială reprezentativă cu doi vicepreședinți în Biroul National, precum și apreciat pentru întreaga activitate a aleșilor locali din județ, cât și a reprezentanților guvernamentali de la nivel central, regional și județean. Le mulțumesc colegilor din Biroul Teritorial și tuturor camarazilor din organizațiile comunale, orășenești și municipale pentru crezul lor și pentru implicarea politică din ultimii ani”, a precizat Marcel Vela.

Cum s-a înființat PNL în Caraș-Severin
Vicepreședintele PNL la nivel național reamintește că acum 24 de ani, în ianuarie 1990, mai mulți militanți liberali au decis reluarea activității celui mai vechi partid din Romania: Partidul National Liberal. Printre cei care au repus bazele formațiunii liberale s-au numărat Dan Amedeo Lăzărescu, Nicolae Enescu, I. V. Săndulescu, precum și Radu Câmpeanu, primul președinte postcomunist al PNL. În primele zile ale anului 1990, Partidul National Liberal din România s-a reînregistrat ca partid și a început o nouă etapă din existența sa politică.

„Sunt onorat de faptul că m-am numărat printre cei ce am aderat la PNL la începutul acelui tumultuos an 1990, când alături de mulți tineri, colegi de generație, am devenit împreună cu seniorii partidului fondatorii filialei din județul Caraș-Severin. Importanța PNL în istorie și în făurirea  României Mari, rolul liberalilor în prima modernizare a României din perioada interbelică, dar și tradiția celor care în Banat au întemeiat rezistența anticomunistă au fost motivele deciziei mele de acum 24 de ani”, a declarat Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin pentru www.expressdebanat.ro .

Primul președinte al PNL Caraș-Severin a fost Caius Petric, dizident anticomunist.

banner 970 x 250

Comments

 1. Ziarul Jurnalul National says:

  Buna ziua,
  De acum puteti publica licitatii Libertatea prin intermediul Metropolitan Maxpress.
  Anunt Licitatie Libertatea, Anunturi Libertatea simplu rapid si efficient.
  Cum public anunturi in Libertatea ?
  Contravaloarea anunturi Licitatii Libertatea poate fi achitata si prin Card Bancar
  Publicare Licitatii Libertatea contact 0768.44.11.33, 0721.08.08.10