Primarul Timișoarei sabotează tradiția jazzului de la Gărâna!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

După ce cu un an în urmă autoritățile din Timișoara au decis să organizeze propriul spectacol de jazz cu o săptămână înainte de Festivalul de la Gărâna, anul acesta Primăria Timișoara a ales să saboteze pe față spectacolul de la Gărâna, veteran al jazzului bănățean.

Primarul Nicolae Robu a decis anul trecut retragerea sprijinului financiar prin care Timișoara colabora până acum la organizarea festivalului de jazz de la Gărâna. Odată cu această decizie, autoritățile timișorene au organizat propriul spectacol local de jazz. Cu toate că spectacolul Jazz Tm a fost programat cu o săptămână înaintea tradiționalului festival de la poalele Semenicului, organizatorii festivalului cărășean au înțeles această situație ca fiind o amenințare și o răzbunare intenționată din partea Primăriei Timișoara.

Chiar dacă situația de anul trecut a stârnit adevărate controverse, pentru acest an Nicolae Robu are în plan organizarea festivalului Jazz Tm în aceeași perioadă cu ediția a 18-a a spectacolului de la Gărâna. Astfel că ambele festivaluri de jazz de vor desfășura simultan între 11 și 13 iulie. Deși festivalul de la noi din județ a fost programat primul pentru această perioadă, primarul Timișoarei nu a ezitat să suprapună varianta locală de spectacol de jazz peste mult așteptatul eveniment din Caraș, devenit deja simbol în domeniu.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Anul trecut, Marius Giura, organizatorul festivalului de la Gărâna, s-a arătat vizibil deranjat de decizia primarului Nicolae Robu, însă ideea de anul acesta de a suprapune cele două spectacole nu constituie un motiv de îngrijorare pentru acesta.

,,Nu am ce să comentez la o decizie la care nu am luat parte. Nu m-a consultat nimeni, e o decizie a primarului de a muta festivalul de la Timișoara în aceeași dată cu cel de la Gărâna. E doar treaba lui. Gărâna merge mai departe. Această decizie nu este o amenințare pentru spectacolul nostru. Gărâna are publicul ei deja. Anul acesta va fi ediția a 18-a și avem public fidel, sunt oameni care vin de când aveau un an acolo”, a declarat Marius Giura, organizatorul festivalului de jazz de la Gărâna.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/