Merge și fără școală! Municipalitatea lugojeană vrea ca sportivii de performanță să fie viitorii salvamari ai Lugojului

Primăria Lugoj este decisă să deschidă în luna mai ștrandul orașului, motiv pentru care încearcă la foc automat să rezolve problemele cu angajările de personal, regulament și prețuri practicate.

Una dintre problemele ce își găsesc cu greu rezolvare este cea a salvamarilor, mai ales că municipalitatea lugojeană își dorea oameni cu școală în aceste poziții, adică minimum facultate. Cum la concursul pentru post nu s-a prezentat decât un candidat, care nu avea nici fizic și nici abilități de salvamar, viitorii administratori ai ștrandului au luat dosarul și au tăiat cerința legată de studii superioare.

Așadar, cei care aspiră să devină salvamari de Lugoj au nevoie acum doar de studii medii, dar peste toate, să știe să înoate!

CITEȘTE ȘI: Vrea șef la ștrand, dar nu știe să înoate! Un lugojean a picat proba de înot la examenul de șef serviciu baze de agrement

„La concursul pentru salvamari au venit unii care nu au știut să înoate. Acum am scos condiția cu facultatea și facem apel la sportivii de performanță tineri, din Lugoj, să vină la concurs. Ne trebuie oameni care să știe să înoate bine, cu o condiție fizică bună, care să poată să salveze, în caz de nevoie, pe oricine”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Concursul pentru salvamari trebuie organizat a treia oară, după ce la a doua încercare, care a avut loc în această săptămână, singurul candidat care s-a prezentat la concurs a fost respins. Rămâne de văzut care dintre sportivii de performanță ai orașului și mai ales din ce discipline (șahul nefiind ofertant!) vor să devină un Hasselhoff de Lugoj, într-o producție mai mult sau mai puțin reușită Baywatch.