Subvențiile nu se mai caută! Doar 64 de lugojeni au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinței

Lugojenii au avut posibilitatea să beneficieze și în această iarnă de ajutoarele de încălzire acordate de Primărie, prin Direcția de Asistență Socială Comunitară, cererile fiind depuse în perioada octombrie 2018 – martie 2019.

Până în prezent au fost înregistrate și aprobate 64 de cereri, semnificativ mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut când au fost depuse peste 80 de cereri. În 2017 au fost peste 120 de solicitări, scăderea înregistrată fiind cauzată de creșterea veniturilor pe membru de familie și încadrarea în muncă a altora, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Lugoj, Angelica Rus.

Din numărul total de solicitări, cele mai multe s-au înregistrat pentru încălzirea cu gaze naturale, respectiv 32, urmate de 25 de cereri pentru încălzirea cu lemne și alte șapte pentru utilizatorii de energie electrică pentru încălzirea locuințelor. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pe parcursul lunii decembrie, când 29 de solicitări au fost depuse către Direcția de Asistență Socială Comunitară a municipiului Lugoj.

Familiile şi persoanele singure ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici de 615 lei și sunt interesate să primească ajutor pentru încălzirea locuinței mai au timp să își depună dosarele până la data de 20 martie, la sediul Direcției de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj, situat în clădirea Primăriei, camera 13.