Liste pentru Papa! La biserica greco-catolică din Lugoj se fac înscrieri pentru vizita Suveranului Pontif în România

Credincioșii din Lugoj vor avea acces la Sfânta Liturghie arhierească, pontificată de Papa Francisc I la Blaj. Asta doar dacă cei care doresc se vor înscrie pe liste la parohii, respectiv la Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, până în 15 martie.

„Plecarea se va face organizat din Lugoj, cu autocare speciale. Data și ora exactă a serviciului religios de la Blaj va fi comunicată ulterior de Episcopia Greco-Catolică de Lugoj, inclusiv prin noul site al acesteia”, a declarat Monseniorul Angelo Narcis Pop, vicar al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

Alte culte religioase au finalizat înscrierile, exemplu fiind Parohia Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Lugoj, unde s-au adunat 70 de participanți.

„Noi am încheiat la 15 februarie înscrierile. Episcopia a dorit să cunoască din timp numărul exact de participanți, pentru că deplasarea se va face cu o garnitură specială de tren. 70 de credincioși romano-catolici din Lugoj au optat pentru slujba ce va fi oficiată de Papa la Șumuleu Ciuc, iar alți 30 au optat pentru slujba de la Blaj”, a declarat părintele Mihail Dumitresc, parohul romano-catolic de Lugoj.

Reamintim că în luna ianuarie Biroul de Presă al Vaticanului a anunțat că Papa Francisc va veni în România, între 31 mai și 2 iunie. El va vizita orașele București, Iași și Blaj, precum și Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc. Este a doua vizită a unui Suveran Pontif în România, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din 7 – 9 mai 1999.