Claudiu Buciu – da, Nicolae Robu – ba. Liderul PNL Timiș nu organizează strângerea de semnături pentru alianța USR-Plus

Scandalul referitor la respingerea de către Biroul Electoral Central a candidaturii la europarlamentare pentru alianța USR-Plus este perceput diferit în PNL Timiș. Președintele filialei liberale din Lugoj, Claudiu Buciu, a anunțat că va strânge semnături pentru pentru cei în cauză, iar liderul județean al partidului, Nicolae Robu, spune că nu face un așa demers.

Robu spune că, deși e liderul pe județ, nu a fost consultat. „Nu s-a consultat cu mine. Eu știu că a depus toate strădaniile pentru o bună relație cu organizația locală USR și Plus, sau în combinație. Dar era nemulțumit de atitudinea liderilor din partea cealaltă, așa cum mi s-a întâmplat și mie la Timișoara. El era conștient, cred că orice om este conștient că noi ar trebui să fim în relații bune, inamicul comun este PSD. Cel mai probabil, vom ajunge să colaborăm, să cooperăm, dacă nu la nivel global, cel puțin în anumite comunități. Cel mai probabil vom ajunge să fim și parteneri. Și nu e normal să-ți împroști propriii parteneri cu noroi și să-i calomniezi. Una e să-i critici și alta e să vii cu calomnii”, a spus Robu, întrebat dacă va face ca Buciu.

În Timișoara, liberalii nu vor strânge semnături

Primarul a spus că nu i se pare că Buciu e foarte inspirat, dar că nu îi va interzice nimic. Edilul spune că legea nu permite ca un cetățean care semnează pentru un partid să o mai facă și pentru altele, deci ar fi un fel de autosabotaj. „Nu mă deranjează, dar eu cred că s-a pripit. Chiar să ajungem să strângem noi semnături pentru alții… e prea mult. Ce legătură are strângerea de semnături cu sentința? Strângerea poate continua până se dă sentința finală. Eu nu interzic, dar nu o să vin să le spun colegilor, cu atât mai mult cu cât avem de strâns pentru noi”, a precizat Robu.

Liberalul a mai precizat că cei de la USR-Plus trebuie să respecte legea, dar îi va susține în cazul unui potențial abuz. „Eu îmi doresc ca alianța USR-Plus să poată participa la alegerile europarlamentare. Ei au toată susținerea mea. Dar nu cred că cineva trebuie să le facă concesii de la lege. Aș fi alături de ei față de un abuz în raport cu legea, dacă s-ar face”, a mai precizat Robu.

BEC nu a validat alianța USR-Plus pentru că liderii celor două partide nu figurau în registrul oficial. În apărare, partidele spun că tribunalul nu le-a ratificat cererile depuse tocmai în acest sens.