Primarul Timișoarei vrea „revoluție” cu Piața de vechituri Flavia. „Ori ne civilizăm, ori stop!“

După aproape șapte ani de mandat în fruntea Timișoarei, primarul Nicolae Robu și-a dat seama că Piața Flavia transformă, mai ales la sfârșit de săptămână, zona Dâmbovița într-o adevărată Strehaie. Edilul spune că va verifica la sânge astfel încât acolo să nu se mai vândă produse furate, să se parcheze regulamentar și să se respectele norme ISU și cele de igienă.

Edilul a descris problemele din zonă. „Pe trotuar sunt niște dughene unde se desfășoară activități, toate sunt sub control pentru verificare. Se vor opri aceste activități și se vor demola construcțiile neautorizate. Ați văzut cum parchează cei care vin la aceste piețe. Deși există o parcare destul de mare în spate, atât înțeleg cei care merg acolo,că trebuie să facă un cetățean civilizat. Își lasă mașinile de-a valma și creează disconfort pentru cei din zonă. Locatarii din zonă mi-au spus că e teroare, un disconfort cumplit. Măsurile concrete vor fi luate. Acolo se desfășoară activități cu mii de oameni, în primul rând, trebuie să vedem dacă îndeplinești condițiile ISU? Hai să vedem dacă le îndeplinesc! Avem norme sanitar-veterinare”, a punctat Robu.

Primarul spune că, dacă nu se trece la un modus vivendi legal, piața se va închide

Robu declară că nu vrea să închidă piața de vechituri, dar legea trebuie respectată. „Ori ne civilizăm, și atunci activitatea continuă, ori stop! Noi nu avem nimic cu nimeni. Dar le cerem să desfășoare activitatea respectând normele de civilizație firești. Ceea ce e acolo poate fi catalogat ca lumea a treia. Dar unii mă atenționează că ar fi lumea a patra. Poliția Locală a dat amenzi, dar nu poate fi prezentă non-stop. Acolo s-au aciuit niște indivizi cu marfă evident furată. Dar ce să le facă Poliția Locală? Le confiscă marfa, le dă amendă. Evident că ei nu au niciun venit oficial și nu se poate face executarea silit. A doua zi vin cu altă marfă, pentru că sunt prinși probabil în filiere, unii fură, alții vând”, a spus primarul.

Robu face și un sondaj pe Facebook pentru a afla părerea timișorenilor despre inițiativa sa.