Medicii de familie vor primi puțin peste 100 de lei pentru monitorizarea cazurilor ușoare sau asimptomatice de coronavirus

Cazurile ușoare sau asimptomatice de coronavirus nu vor mai fi tratate în spital, ci sub supravegherea medicului de familie – a fost anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prezent săptămâna trecută la Timișoara. Pentru monitorizarea unui pacient, medicii de familie vor primi 105 lei.

Este o mutare prin care se urmărește decongestionarea Unităților de Primiri Urgențe, acolo unde ajung mulți pacienți depistați pozitiv, dar care fie nu au simptome, fie au forme ușoare de COVID-19. Oficialii din sănătate au declarat în nenumărate rânduri că se pune presiune pe sistemul sanitar.

CITEȘTE ȘI: Pacienții asimptomatici și cazurile ușoare de COVID-19 vor fi tratate de la domiciliu. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

Banii vor fi alocați din bugetul CNAS, iar medicii de familie vor putea elibera documentele necesare pentru concediile medicale.

„Este un act normativ, o ordonanță de urgență importantă, adoptată după consultarea tuturor specialiștilor implicați în combaterea epidemiei și este o soluție adaptată la situația actuală, într-o evoluție care pune la grea încercare sistemul sanitar românesc. Implicarea medicilor de familie este esențială pentru reducerea presiunii pe sistemul medical de urgență și Guvernul face un apel către toți medicii de familie, să fie alături de colegii din sistemul medical, în efortul de limitare a infecțiilor și să ajute în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare, în așa fel încât aceștia să nu trebuiască să mai meargă la spital pentru a primi actele care să ateste infecția cu coronavirus.”, a transmis Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, potrivit Mediafax.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/