Pacienții asimptomatici și cazurile ușoare de COVID-19 vor fi tratate de la domiciliu. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

Cazurile ușoare sau asimptomatice nu vor mai fi tratate în spital, ci sub supravegherea medicului de familie. Prezent la Timișoara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că se pregătește o Ordonanță de Urgență în acest sens.

„În acest moment, noi avem o Ordonanță de Urgență care este în pregătire, astfel încât cazurile ușoare sau asimptomatice să rămână sub monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situații de Urgență să îi programeze pe acești pacienți pentru investigații medicale, iar în momentul în care apare simptomatologie să îi ia și să fie duși în spitale. Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casa de asigurări de sănătate, pot face o monitorizare prin telemedicină, primind 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat sau pot presta servicii pentru direcțiile de sănătate publică, pentru anchete epidemiologice sau recoltări.”, a declarat Nelu Tătaru.

Lucrurile s-ar putea schimba chiar de săptămâna viitoare, iar decizia a fost luată în contextul în care trebuie decongestionate Unitățile de Primiri Urgențe, acolo unde ajung mulți pacienți depistați pozitiv, dar care fie nu au simptome, fie au forme ușoare de COVID-19.

leader board 728 x 90 px