„Lumea Poveștilor” – în patria gugulanilor. Festivalul de Teatru pentru Copii se mută de la Reșița la Caransebeș

picnic iulius1000x100

Pentru că municipiul Caransebeș nu este sub cod roșu de răspândire a noului coronavirus, în acest an Festivalul de Teatru pentru Copii, care ar fi trebuit să se desfășoare la Reșița, va avea loc în patria gugulanilor.

Ajuns la ediția a III-a, Festivalul de Teatru „Lumea Poveștilor”, organizat de Teatrul de Vest din Reșița, se va desfășura timp de 3 weekenduri, începând cu 24 și 25 octombrie, sâmbătă, respectiv duminică, la Casa de Cultură „George Suru”. Prima reprezentație: „Păpușa gigant Mirabela”, va avea loc la ora 16.00, susținută de artiștii Teatrului pe Roți din Arad, iar de la ora 17.00 va avea loc premiera piesei de teatru „Fiul lui Gulliver”, susținută de Teatrul de Vest din Reșița.


leader board 728 x 90 px

A doua zi, duminică, 25 octombrie, de la ora 11.00, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Cufărul celor 7 pitici”, susținută de teatrul „Merlin” din Timișoara, iar de la ora 17.00 va avea loc „Mocănița poveștilor”, cu Teatrul pe Roți din Arad.

Festivalul se va întinde pe parcursul a trei săptămâni, astfel că la fiecare sfârșit de săptămână cei mici vor putea viziona câteva piese de teatru, toate desfășurate în condiții de maximă strictețe în ceea ce privește limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, la sfârșitul săptămânii viitoare (zilele de 30, 31, octombrie și 1 noiembrie) vor fi prezente în festival teatre din Târgu Jiu, Petroșani și Râmnicu Vâlcea, iar la sfârșitul primei săptămâni din noiembrie (7-8 noiembrie) vor fi prezente teatre din Cluj-Napoca, Arad și Deva.

Organizatorii Festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea Poveștilor” sunt Consiliul Județean Caraș-Severin, Teatrul de Vest Reșița, Primăria Reșița, Casa de Cultură „George Suru” și Primăria Caransebeș.