MEC s-a răzgândit. Alocă 2,3 milioane de lei pentru universitatea falimentară din Reșița!

Deși mediul academic din Reșița trece în această perioadă prin ample controale trimise în teritoriu de la nivel central pentru verificarea modului în care s-au cheltuit fondurile în ultimii ani, criza de pe final de an a fost redresată.

În speță, cei aproximativ 170 de angajați ai universității își vor primi salariile în urma deblocării situației la nivelul Ministerului Educației. Asta, pentru că în primele șapte luni ale acestui an a fost cheltuit tot bugetul pe 2015.

 mocioalca„Preocuparea mea ca parlamentar de Caraş-Severin a fost doar ca personalul universitar să nu rămână neplătit pe ultimele patru luni ale anului. Există un act de control al Corpului Ministrului Educaţiei, care va stabili eventuale nereguli în actul de administrare din ultimii ani. Parlamentarii PSD de Caraş-Severin nu doresc să se implice în disputele interne din universitate şi în păstrarea autonomiei universitare, doar că în continuare vom milita pentru salvarea învăţământului superior din Reşiţa”, a declarat în urmă cu puțin timp, pentru Express de Banat, deputatul PSD de Caraş-Severin, Ion Mocioalcă.

Alocarea banilor s-a hotărât în urma discuţiilor purtate la Ministerul Educaţiei, în prezenţa ministrului Sorin Cîmpeanu, a secretarului de stat pentru învăţământul superior, Gigel Paraschiv, a deputaţilor PSD Ion Mocioalcă şi Ioan Benga, precum şi a rectorului Universităţii Eftimie Murgu, prof. univ. dr. Doina Frunzăverde.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Din păcate, spune parlamentarul, în lipsa unui plan de redresare a universităţii, autonomia instituţiei se va pierde în scurt timp, urmând a fi preluată de către Universitatea de Vest Timişoara. Pe data de 8 octombrie Senatul Universităţii de Vest va vota fuziunea cu UEMR.

Suma de care va beneficia Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa este de 2,3 milioane lei, iar salariile sunt asigurate până la finele acestui an.

banner maxagro

Comments

  1. Adam says:

    Au iesit din criza pana la urma! Ce mai spui Ioan Vela?