Măsuri de austeritate la Moldova Nouă

Datoriile în care s-a afundat vechea administrație de la Moldova Nouă au urmări acum asupra bugetului local. Asta pentru că, cei care conduc Primăria trebuie să refacă listele pentru acordarea subvențiilor, iar oamenii au de suferit.

Primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu, s-a declarat uimit la preluarea mandatului de primar de faptul că numai factura la telefoanele mobile din administrația publică locală se ridică la 7.000 de lei pe lună. Astfel că, edilul nu a stat prea mult pe gânduri și a luat decizia că angajații pot vorbi de pe telefonul fix al instituției, fără ca bugetul să suporte „găuri” nejustificate. Mai mult decât atât, aparatul local, supradimensionat, a mai fost redus.

„Nu e o bucurie să spui că s-a restructurat aparatul Primăriei, dar acesta a avut peste o sută de persoane. Foarte mulți dintre angajați au dat de lucru și au vrut să plece, astfel că s-au pensionat, au cerut desfacerea contractului colectiv de muncă, cu acordul părților, dar, oricum, e o altă gândire. Mai mult decât atât, am redus cheltuielile, inclusiv la salarizare. Nu ne-am atins de cei cu un venit de 600-700 de lei. Le-am tăiat sporurile, am redus cheltuielile, am anulat telefoanele în proporție de 70 la sută, pentru că au fost un moft!”, a declarat pentru „Express de Banat” edilul-șef al orașului Moldova Nouă, Matei Lupu.

Măsuri de austeritate la transport
Tot din cauza cheltuielilor din anii anteriori, locuitorii au de suferit. Spre exemplu, în momentul de față, nu toți pensionarii mai au parte de subvenții la transportul în comun. Cei care au pensii mari, trebuie să plătească cei 20 de lei pe lună. „Pentru transportul în comun, Primăria suporta circa 25.000 de lei pe lună, astfel că a trebuit să reducem suma la jumătate. Nu toți pensionarii mai primesc subvențiile de la administrație. Momentan, trebuie să achităm din datoriile pe care le avem, pentru că, în caz contrar, riscăm să ne alegem cu bugetul blocat de finanțe”, a subliniat edilul-șef, care speră că oamenii pot să înțeleagă măsurile drastice pe care le ia. Asta, mai ales că toate acestea sunt o urmare a proastei gestionări a banului public în perioada 2008-2012.

Comments

  1. bigpoint.com says:

    OL ATI VOTAT SI IN BOT ATI LOAT,NU VA ERA BUN CHITALITA,LASA CA A VENIT LUPU SI VA RADE DE TOT,IMI PARE RAU DE LOCUL MEU NATAL,CA ANUMITE PERSOANE,NEMERNICE APAR LA CONDUCERE SI IN LOC SA FAC CEVA BUN DISTRUG,DACA ESTE ADEVARAT CE SPUNE ACTUALUL PRIMAR DE CE NU FACE DOVADA