Mărturii la indigo în dosarul alegerilor prezidențiale! Frunzăverde rămâne „interzis” la Consiliul Județean!

Tribunalul Caraș-Severin a respins cererile formulate de Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni prin care au solicitat revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luate față de ei în dosarul de corupție privind alegerile prezidențiale din 2014!

Un nou termen în dosarul care a zguduit scena politică din Caraș-Severin s-a consumat ieri, la Tribunalul Caraș-Severin. În timp ce procurorul DNA Lucian Dolcu percheziționa biroul primarului Reșiței, Mihai Stepanescu, Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni se aflau în sala de judecată, unde răspund pentru fapte de corupție. Ar fi trebuit ca ieri să depună mărturie șase dintre primarii contactați de Ghiorghioni pentru a le transmite mesajul său și al președintelui Frunzăverde, acela „de a o lăsa mai moale” cu susținerea lui Victor Ponta. S-a prezentat doar patru, Gheorghe Percea, Nicolae Daminescu, Ilie Canea şi Poplicean Ion. Cu toții au avut declarații trase aproape la indigo. Niciunul nu a perceput telefonul lui Ghiorghioni ca pe o amenințare, niciunul nu s-a simțit șantajat și în niciun caz nu au acționat așa cum și-ar fi dorit Frunzăverde și Ghiorghioni.

„Eu eram independent, am și uitat acel telefon, nu m-a influențat cu nimic și nici nu mă putea șantaja cu nimic pentru că noua lege a finanțelor nu mai prevedea trecerea banilor pe la Consiliul Județean. Eram la al șaselea mandat de primar, primeam multe telefoane cărora nu le dădeam mare importanță. Am plecat din PNL din cauza neînțelegerilor cu anumite persoane. Am trecut independent. Telefoane dau toate partidele!”, a explicat Percea. „Nu m-am simțit șantajat sau amenințat. Acel telefon l-am perceput ca pe ceva normal în campania electorală.  În timpul campaniei, toți cei implicați în alegeri solicită ajutor”, a spus și Daminescu, primarul comunei Sacu. Poplicean a întărit și mai mult aceeași idee: „Nu m-am simțit deloc amenințat sau șantajat. A fost un telefon oarecare!” Ilie Canea, care a fost de trei ori la DNA București pentru a da declarații, și-a susținut la rândul său personalitatea puternică. Pe el nimeni și nimic nu l-ar fi putut clinti! Au lipsit martorii Ion Damian și Ion Hîrţăucă, acesta din urmă nemotivat, astfel că la termenul următor ar putea fi adus cu mandat.

Tot la termenul de ieri, instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Frunzăverde și Ghiorghioni, măsură pe care a menţinut-o pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19 noiembrie 2015 până la data de 17 ianuarie 2016, inclusiv. Prin această măsură, celor doi li se interzice să ia legătura cu martorii din Consiliul Județean, astfel că liderilor CJ le-ar fi imposibil să se întoarcă în această perioadă în fruntea județului.