Marius Cocioran ne reprezintă din nou la Jocurile Olimpice. Ce face Reșița pentru marele campion? (VIDEO)

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Atletul Marius Cocioran, de la CSM-CSU Reșița, va merge din nou la Jocurile Olimpice, unde va concura în proba de 50 km marș. După Londra 2012, vine Rio 2016. Pentru prima oară în cei 19 ani de când practică atletismul, Marius Cocioran a fost desemnat sportivul numărul 1 al județului Caraș-Severin. I s-a făcut, într-un fel, dreptate. În spatele performanțelor singurului cărășean calificat la Jocurile Olimpice din acest an stau sacrificii imense, antrenamente istovitoare, cu sute de kilometri parcurși săptămânal.

„Este pentru prima oară când sunt pe locul I în Top Sport. Am mai fost de două ori pe locul 2 și pe alte locuri, dar niciodată pe primul. Mă simt onorat și fericit că am reușit în sfârșit să obțin locul I în clasamentul celor mai buni sportivi din județ“, ne-a spus Marius Cocioran.

Fără să exagerăm cu nimic, putem spune că Marius Cocioran s-a sacrificat pe altarul sportului, dar niciodată nu a dat înapoi, nu a renunțat, cu toate greutățile prin care a trecut. Nimeni nu-i putea răpi marelui nostru campion pasiunea pentru sport, iar satisfacțiile personale au fost pe măsură. Deși a început cu alte probe din atletism, fiind pregătit de antrenorul Ștefan Nagy, căruia îi este recunoscător pentru că i-a coordonat cu atenție primii pași spre performanță, Marius Cocioran s-a îndreptat apoi către marș, unde venerabilul Iosif Corneliu Măzăran scotea campioni pe bandă rulantă. În perioada de început, și profesorul Samson Bogdan se ocupa de cel ce avea să devină în timp un adevărat recordman.

Pe lângă numeroasele medalii la Campionatele Naționale, la care Reșița domina autoritar proba de marș, Marius Cocioran a început să apară și în concursurile internaționale. La orizont au apărut visuri noi, olimpice. Când nimeni nu credea, Marius a dat lovitura: în 2012: la Saransk, în Rusia, obținea biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. A repetat performanța în 2015, cu ocazia Cupei Europei de la Murcia (Spania), unde a realizat baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. A stabilit atunci și noul record al României în proba de 50 km marș, trei ore, 55 de minute și 59 de secunde, un record care stă în picioare și pe care doar Marius Cocioran îl poate doborî. Acesta este și unul dintre obiectivele sale imediate și, după cum îl știm, Marius este capabil să își doboare propriul record. „Îmi doresc să obțin un nou record național, iar la Rio să fiu în formă maximă și să cobor sub trei ore și 50 de minute. Dacă aș reuși să obțin acest timp, cred că aș putea ajunge în primii 20, dacă nu chiar în primii 15 la această ediție a Jocurilor Olimpice“, a spus, încrezător, Marius Cocioran.

untitled design set 970x90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662941888970″]

Performanțele obținute de Marius Cocioran au fost posibile în primul rând datorită sacrificiilor pe care le-a făcut. Un rol important în ascensiunea sportivului l-a avut antrenorul său, Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița, mereu alături de Marius în momentele importante. E antrenorul anului 2015 în Caraș-Severin, cel care s-a zbătut să-i asigure sportivului condiții de pregătire. Iar olimpicul Marius Cocioran nu uită acest lucru: „Fără el și fără eforturile pe care le-a făcut pentru a-mi oferi condiții de pregătire, probabil că nu puteam ajunge aici. Îi mulțumesc lui Octavian Măzăran și bineînțeles și domnului Iosif Măzăran, care mi-a făcut un program de pregătire ce m-a ajutat foarte mult.“

YouTube video

A adus faimă Reșiței și Caraș-Severinului. Comunitatea i-a rămas datoare
Prin performanțele sale, prin prezența la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, Marius Cocioran a făcut să se vorbească în termeni laudativi despre Reșița și județul Caraș-Severin. Cu toate acestea, comunitatea nu l-a răsplătit așa cum se cuvine pe marele campion. Ajuns la 33 de ani, Marius Cocioran continuă să activeze în sport și se gândește chiar să mai prindă o ediție a Jocurilor Olimpice. Nu a neglijat nici studiile, fiind absolvent a două facultăți, dintre care una cu profil de educație fizică și sportivă. În plus, este și absolventul Școlii de Antrenori. Oare pentru acest brav sportiv nu s-ar găsi un post de antrenor la unul dintre cluburile pe care le reprezintă? Oare nu ar putea beneficia de un post de cadru universitar, pentru că are cunoștințele și experiența necesare pentru un asemenea post? S-a gândit cineva din administrația locală să-i ofere o locuință campionului nostru, mai ales că și-a întemeiat și o familie? Cu o mică excepție, vreun om de afaceri s-a gândit să-i ofere lui Marius Cocioran un loc de muncă sau o sponsorizare? Politicienii care se bat cu pumnu-n piept că susțin sportul, dar doar pentru imagine, că în rest nu se implică, au făcut ceva concret pentru Marius Cocioran? Ne bucurăm pentru performanțele lui Marius Cocioran, fără să ne gândim o clipă ce va face atletul după ce își va încheia cariera. Pentru că atletismul nu este un sport din care să faci bani. Și nici nu înghite resurse financiare precum fotbalul. Comunitatea i-a rămas datoare lui Marius Cocioran. Este momentul să ne îndreptăm atenția către sport, iar cei ce sunt în măsură să ia decizii, să le ia pe cele mai bune. În sprijinul sportului și al marilor sportivi. Iar Marius Cocioran este unul dintre sportivii care are nevoie și merită sprijinul nostru.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/